Miért nem kéri ki a hatóság a könyvtárakból és a net kávézókból a kamerafelvételt?
Internetes csalásról van szó. A hirdetések egy egyetem könyvtárából és net kávézóból lettek feladva.
behívták az összes személyt akik gépéről megnézte a hirdetést vagy válaszolt.
Nem lett volna egyszerűbb a kamera felvételeket kikérni? (biztos
, hogy van kamera) Ehelyett mindannyiunk gépét elvitte a rendőrség.
Mondjuk ha egy kicsit olvasgatnál a témáról tudhatnád, hogy jogszabály írja elő, hogy hány napig lehet tárolni a felvételeket. Ez minimális napokban van meghatározva. tehát mire feleszmélsz, hogy baj van a felvételeket törölték.
De ha megkérdezted volna a rendőröket elmondták volna. De gondolom meg se kérdezted, te csak úgy gondolod, hogy nincs felvétel.
Ne nézz már ennyire idiótának, persze, hogy megkérdeztem!A válasz igen egyszerű volt: nem adhatnak felvilágosítást...
Az meg, hogy mi meddig tárolhatja, megint csak változó.
Neked még szép, hogy nem ad felvilágosítást, ugyanúgy a gyanúsíthatók körében vagy valamilyen szinten, mert elvitték a gépedet.
Változó a tárolás? Mennyire változó? 1-2 nap különbségek vannak. Ennyi. Mire a rendőrök kiderítették, hogy honnan használták a netet, mire az internetszolgáltató kiadta az adatokat akár 1 hónap is eltelhetett de még több is.
4 hónapig csalt, azt gondoltam az idő alatt csak van róla valami... Én 30 napos határidőt olvastam több helyen is, illetve ATM felvételek esetében még többet.
Köszönöm a válaszokat, sajnos nem nyugodtam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!