Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen büntetést kaphat?

Milyen büntetést kaphat?

Figyelt kérdés

Jogosítvány nélküli (nem szerzett jogsit, még tanfolyamra sem járt) ittas vezetés (2,8-as alkohol), jogtalanul használt autóval (nem kérte el a tulajdonostól) összetörte az autót. Személyi sérülés nem történt, rendőrség volt a helyszínen.

A rendőrség szab ki büntetést, vagy bírósági ügy lesz belőle?

2014. szept. 5. 21:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Igencsak bíróság, minimum felfüggesztett. Bár, ha belegondolunk, hogy volt, aki elütött 2 embert úgy, hogy felment a járdára és nem kapott semmit (vagy max. pénzbírságot), még akár meg is úszhatod egy jó ügyvéddel. De remélem nem fogod. Illetve, ha véletlenül nem te voltál, akkor az ne ússza meg, aki okozta.
2014. szept. 5. 22:25
 2/8 anonim ***** válasza:
20%
Azért ez ügyes egy ember volt...
2014. szept. 6. 03:14
 3/8 BlackSword ***** válasza:
81%
Hidd el kevesebbet, mintha lett volna jogsija...
2014. szept. 6. 08:18
 4/8 A kérdező kommentje:

Kedves első!

Nem véletlenül, de nem én voltam. Több éve van (érvényes) jogosítványom, és lehet, hogy meglepő, de inni sem szoktam.

Más autóját meg nem vezetem anélkül, hogy az illetővel ne beszélném meg.

Nem magadból kellene kiindulnod.

Az illető büntetése sem az illető, hanem mások (akikre kihat az illető büntetése) miatt érdekel.

2014. szept. 6. 08:28
 5/8 A kérdező kommentje:

Miért kap kevesebbet, mintha lett volna jogsija?

Az, hogy jogsi nélkül vezetett, nem súlyosbító tényező?

2014. szept. 6. 09:07
 6/8 BlackSword ***** válasza:

Mert pl. nincs mit elvenni tőle... És van még jogi hézag... Max engedély nélküli ittas vezetésért kap egy csekket, vagy némi közmunkát, azt klap-kabát...

Ha Te teszed ugyanezt, akkor ugyanezt kapod, plusz még bevonják a jogsidat is...

Na ugye, hogy ugye???

2014. szept. 6. 10:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem magamból indulok ki, hanem az itteni hasonló kérdésekből, ahol azért csak-csak ki szokott derülni, hogy a szomszéd macskája igazából a kérdező...

Mellesleg ha az én autómat törné össze, legkevésbé a rendőrségtől kéne tartania.

2014. szept. 7. 11:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy jármű önkényes elvétele 5 évig terjedő szabadságvesztés lehet, az ittas vezetésért, ha első alkalom, akkor százezres nagyságrendű bírság, járművezetéstől való eltiltás (tehát mindegy, hogy van-e jogsija, mert ha nincs, akkor egy darabig -vagy örökre- nem is lesz.) Esetleg lehet még közmunka is. Ami számomra érthetetlen, hogy a baleset okozása nem igazán súlyosbítja, 8 napon túl gyógyuló sérülés alatt. (De mint először is írtam, utána sem feltétlenül.) Szóval megnyugodhatsz, bírósági ügy lesz belőle, de valószínűleg csak egy vastagon fogó ceruza és egy ejnye-bejnye, mert tele vannak a börtönök.
2014. szept. 7. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!