Milyen büntetést kaphat?
Jogosítvány nélküli (nem szerzett jogsit, még tanfolyamra sem járt) ittas vezetés (2,8-as alkohol), jogtalanul használt autóval (nem kérte el a tulajdonostól) összetörte az autót. Személyi sérülés nem történt, rendőrség volt a helyszínen.
A rendőrség szab ki büntetést, vagy bírósági ügy lesz belőle?
Kedves első!
Nem véletlenül, de nem én voltam. Több éve van (érvényes) jogosítványom, és lehet, hogy meglepő, de inni sem szoktam.
Más autóját meg nem vezetem anélkül, hogy az illetővel ne beszélném meg.
Nem magadból kellene kiindulnod.
Az illető büntetése sem az illető, hanem mások (akikre kihat az illető büntetése) miatt érdekel.
Miért kap kevesebbet, mintha lett volna jogsija?
Az, hogy jogsi nélkül vezetett, nem súlyosbító tényező?
Mert pl. nincs mit elvenni tőle... És van még jogi hézag... Max engedély nélküli ittas vezetésért kap egy csekket, vagy némi közmunkát, azt klap-kabát...
Ha Te teszed ugyanezt, akkor ugyanezt kapod, plusz még bevonják a jogsidat is...
Na ugye, hogy ugye???
Nem magamból indulok ki, hanem az itteni hasonló kérdésekből, ahol azért csak-csak ki szokott derülni, hogy a szomszéd macskája igazából a kérdező...
Mellesleg ha az én autómat törné össze, legkevésbé a rendőrségtől kéne tartania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!