Mik a törvények a lézerekkel kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Szóval mi a maximális megengedett erősségű lézer amit otthon tarthatok?2014. aug. 29. 12:16
1/3 anonim válasza:
Sajnos pontosan nem tudom milyen törvények vonatkoznak erre. Annyit viszont mondanék, ami NAGYON FONTOS!!!, hogy a lézerek ereje nem mindig akkora, mint amit ráírnak. Nem vicc!! Mivel szinte az összes kínai gyártmány, ezért az 5 wattos = 50 watt = 500 watt. Kb ez az helyzet. Úgyhogy amire azt hiszed hogy gyenge, 0,001 másodperc alatt kiégeti a másik látóidegét. A szemén nem látszik semmi, de szerencsétlen megvakult. És kegyetlen sok pénzedbe kerülne, ha valakit megvakítanál. Egész életedben (a megvakított illető haláláig) fizethetnéd a kárpótlást, ami minden hónapban nem kis összeg lenne. Ha kísérlet miatt akarod, akkor inkább ne fáradj, a kutató professzorokat külön fizetik ezért, ez a munkájuk, ők biztonságosan el tudják végezni. Ha meg csak szórakozásból kéne, akkor inkább felejtsd el, mert megnyomoríthatsz valakit vele, még akár saját magadat is. És az mindenképpen sokba kerülne neked.
2/3 A kérdező kommentje:
Építeni szeretnék lézert, igazából nem olyan nagyot, olyan 300-500mW teljesítményűt. Ezek a kínai 1000 Ft-os csodák 1mW körül vannak.
Egyrészt szórakozásból kellene, másrészt mivel még nem építettem ilyet tapasztalatszerzésből, harmadrészt meg szeretnék egy lézeres forrasztóval kísérletezni.
2014. aug. 29. 14:41
3/3 A kérdező kommentje:
Mondjuk nekem mint műszaki beállítottságú embernek "kicsit" mást jelent a szórakozás mint az egymás szemébe belevilágító hülye gyerekeknek.
2014. aug. 29. 14:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!