Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mik a törvények a lézerekkel...

Mik a törvények a lézerekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Szóval mi a maximális megengedett erősségű lézer amit otthon tarthatok?
2014. aug. 29. 12:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Sajnos pontosan nem tudom milyen törvények vonatkoznak erre. Annyit viszont mondanék, ami NAGYON FONTOS!!!, hogy a lézerek ereje nem mindig akkora, mint amit ráírnak. Nem vicc!! Mivel szinte az összes kínai gyártmány, ezért az 5 wattos = 50 watt = 500 watt. Kb ez az helyzet. Úgyhogy amire azt hiszed hogy gyenge, 0,001 másodperc alatt kiégeti a másik látóidegét. A szemén nem látszik semmi, de szerencsétlen megvakult. És kegyetlen sok pénzedbe kerülne, ha valakit megvakítanál. Egész életedben (a megvakított illető haláláig) fizethetnéd a kárpótlást, ami minden hónapban nem kis összeg lenne. Ha kísérlet miatt akarod, akkor inkább ne fáradj, a kutató professzorokat külön fizetik ezért, ez a munkájuk, ők biztonságosan el tudják végezni. Ha meg csak szórakozásból kéne, akkor inkább felejtsd el, mert megnyomoríthatsz valakit vele, még akár saját magadat is. És az mindenképpen sokba kerülne neked.
2014. aug. 29. 14:31
 2/3 A kérdező kommentje:

Építeni szeretnék lézert, igazából nem olyan nagyot, olyan 300-500mW teljesítményűt. Ezek a kínai 1000 Ft-os csodák 1mW körül vannak.

Egyrészt szórakozásból kellene, másrészt mivel még nem építettem ilyet tapasztalatszerzésből, harmadrészt meg szeretnék egy lézeres forrasztóval kísérletezni.

2014. aug. 29. 14:41
 3/3 A kérdező kommentje:
Mondjuk nekem mint műszaki beállítottságú embernek "kicsit" mást jelent a szórakozás mint az egymás szemébe belevilágító hülye gyerekeknek.
2014. aug. 29. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!