Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan tudott valaki bejelentk...

Hogyan tudott valaki bejelentkezni az én címemre a tudomásomon kívül?

Figyelt kérdés

Megkaptam az értesítést a választásra, és megdöbbenésemre egy másik, számomra teljesen ismeretlen személy nevére szóló levelet is kaptam a címemre.

A családi ház saját tulajdonom, oda soha nem volt bejelentve senki más (pl. albérlő)rajtam kívül, az a személy mégis valahogy bekerült a címjegyzékbe.

Nem ez az első eset. Fél éve egy rendőrautó állt meg a ház előtt és keresett egy személyt, aki állítólag az én címemre van bejelentve.

Az egészet nem értem. Hogy lehet ezt megtenni?

2014. aug. 18. 14:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Lakás haszonélvező bejelentheti ha van olyan.
2014. aug. 18. 14:39
 2/7 A kérdező kommentje:

Nincs haszonélvező.

Ez a név számomra teljesen ismeretlen.

2014. aug. 18. 14:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Azonnal jelentsd be, hogy tévedés történt. Önkormányzatnál, földhivatalnál nézz utána az ingatlannak.
2014. aug. 18. 15:00
 4/7 BlackSword ***** válasza:
Simán lehet adminisztrációs hiba is... Járj a végére...
2014. aug. 18. 15:04
 5/7 anonim ***** válasza:

HA valamelyik előző tulajdonos nem jelentkezett ki, akkor jelen pillanatban a rendszerben még mindig a te címed az ő lakcíme is. Mi is így jártunk, egy kettővel előttünk levő tulajdonos volt még mindig a nyilvántartásban bejelentve a házunkba. Hozzánk nemcsak levelek, végrehajtó jött, remek volt, pedig már tíz éve nem itt élt az ember.

Kényszerkijelentővel kell kijelenteni, azaz fiktiválják a lakcímét. Párom intézte, már elég régen, nem tudom, most hogyan/hol kell, de neten biztos találsz rá megoldást.

2014. aug. 18. 15:25
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A ház mindig a családom tulajdonában volt, mióta megépült, azóta nem volt más lakója, csak a családtagjaim.

Talán a rendőrségre menjek bejelenteni?

2014. aug. 18. 16:16
 7/7 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok, ó ez így még cifrább. Menj be az önkormányzathoz a lakás tulajdonjogát igazoló iratokkal, és ők megmondják, ki, mikor, hol jelentkezett be a lakásba. Ha van közte olyan, akit nem ismersz, illetve nem járultál hozzá a bejelentkezéséhez, akkor irány a rendőrség. Ők ki fogják kérni a lakcímbejelentőt, és számon fogják kérni azt is, aki megcsinálta az okmányirodában a bejelentést.
2014. aug. 18. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!