Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Pályakezdő kormánytisztviselő...

Pályakezdő kormánytisztviselő kaphat lakhatási támogatást?

Figyelt kérdés
Vissza nem térítendő TÁMOP-os maximum másfél évre szóló lakhatási támogatásról van szó, amit a lakhelytől min. 100 km-re történő munkavállaló igényelhet.

2014. aug. 15. 13:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%

Ott van a kérdésedben a kritériumrendszer, ami alapján odaítélik. Így mi értelme van megkérdezni?

És te kormánytisztviselő vagy, ennyi szürkeállománnyal?

2014. aug. 15. 13:53
 2/13 A kérdező kommentje:
Kedves rendkívül "okos" válaszadó, nálad biztosan több intelligenciával rendelkezem elhiheted :) Messze több kritériuma van a támogatásnak mint ez a pár hangzatos feltétel amit kiírtam, és rendszeresen változtatják is. 2014 előtt még a köztisztviselők sem kaphattak.
2014. aug. 15. 14:16
 3/13 anonim ***** válasza:

Remélem, hogy nem.

Én legalábbis nem szívesen adózok erre. Építgesse csak mindenki a karrierjét a saját költségén. Ez mégse ugyanaz a helyzet mint amikor egy munkás Nyíradonyból Győrbe költözik, hogy megéljen. Ne félj lesz még bőséggel busás költségtérítés amiből építkezni lehet.

2014. aug. 15. 14:33
 4/13 A kérdező kommentje:

Nem túl gyakori, mert eddig több év alatt kb. 1500-an tudták igénybe venni (üzenem az első válaszadónak, hogy biztosan a rendkívül egyszerű kritériumrendszer az oka). De az egy éve álláskereső diplomástól aki az égvilágon semmilyen munkanélküli támogatást nem kap azért kevésbé lehetne sajnálni az elindulási segítséget, mint egyéb népcsoportoktól. A pályakezdőknek pont azért teszik lehetővé, mert a mostani munkaerőpiaci helyzetben borzasztóan alacsony esélyekkel indulnak kapcsolatok nélkül. Nem véletlen mennek ki sorban diplomás mosogatónak az elkeseredett munkakeresők.

Egyébként konkrétan a győri pályakezdő kormánytisztviselői fizetés bő 2/3-adát viszi el a legegyszerűbb garzon.

2014. aug. 15. 15:09
 5/13 anonim ***** válasza:
Jobban belelátsz az egész működésébe mint az átlag polgár. Mégis miben kellene segítenünk?
2014. aug. 15. 15:16
 6/13 A kérdező kommentje:
Azért, mert a közalkalmazottak, köztisztviselőkről ugyan olvastam, hogy bekerültek idei évtől abba a listába akik pályázhatnak, de sajnos a kormánytisztviselőkről nem olvastam sem megerősítő sem cáfoló információt, egyedül a leendő munkahelyem igazgatója mondta, hogy szerinte kivételt képeznek. Sürgősen tudnom kéne, a munkaügyi központot meg nem tudtam elérni így péntek délután, bíztam benne, hogy épp erre jár valaki aki véletlenül benne van és tudja a legfrissebb verziót.
2014. aug. 15. 15:26
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Én meg fizessem az adót és utána még szavazzak meg egy olyan kormányt, aki az ilyeneknek is támogatást ad? Nemtom... te nem érzékelsz bugot a történetben?
2014. aug. 15. 16:25
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"nálad biztosan több intelligenciával rendelkezem elhiheted :)"

Ha ez így van, akkor mi vitt rá egy olyan kérdés kiírására, ami ötvenes IQt sugall a kérdezőjéről?

2014. aug. 15. 16:28
 9/13 A kérdező kommentje:
Csupa hasznos válasz érkezett, nem is értem aki pusztán levezetni akarja az energiáit kötekedéssel az miért nem egy fórumot keres hozzá. A hónapok, évek után elhelyezkedett diplomás pályakezdő úgy gondoljátok nem fizet adót? A norvégokra meg stadionra biztos kevésbé féltitek, mint az értelmiség elhelyezésére a közügyek intézéséhez.
2014. aug. 15. 16:32
 10/13 A kérdező kommentje:

Valóban belátom, hogy kár volt egy olyan közösségben feltenni a kérdést, ahol nem szokás értelmes és logikus választ adni csak beszólni, kötekedni, meg lepontozni jár ide a nép. Azok szólnak be akik tisztában sincsenek a fent csak sejtetett törvényről. Boldogok a lelki szegények :)

Próbálok egy intelligensebb fórumot keresni, köszi a fáradalmat

2014. aug. 15. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!