Melyik lehet szerintetek az utóbbi évek legigazságtalanabb ítélete?
""""""""""""""A tűzoltókabát lopásért azért kapott olyan sokat, mert a Duna áradt és fennállt egy katasztrófahelyzet veszélye, ezért ilyenkor minden büntetés súlyosabb.""""""""""""""""""""
Miért lesz súlyosabb egy katasztrófa, ha nincs meg a kabátja a tűzoltón, mert ahová tette, ott nem találja?
"Szerintem a Sztojka Iváné és a másik, aki a tűzoltókabátot lopta el és 2,4 évet kapott érte."
Szerintem is, mivel keveset kaptak.
Közveszély helyszínén bármi ellopása kiemelt bűncselekmény, ez legyen szivattyú, tűzoltókabát, lámpa, sapka.
Az benne a rosszabb, hogy aki a katasztrófa helyszínén nem segít, hanem az ott segítők holmijából lop, az egyszerűen gyomorforgató. Mellesleg a törvény ezt súlyosabban bünteti, mint egy sima lopást, nem véletlen.
Gondolj bele abba, hogy mi lenne ha a házad védelmében kihelyezett szivattyút egy ismeretlen csigány elsajátítaná, és kapna érte 2 év felfüggesztett börtönt.
"Sztojka azt állítja, hogy egy társaságban ment bulizni a balhésokkal, de amikor a két haverja szúrt az utcán, ő akkor fent volt az emeleten, és nem is tudott a szúrásokról. Ezért írtam azt, hogy ha ez igaz, akkor sok."
A szurkálás előtt 3 perccel készült biztikamerás felvétel meg ennek ellenkezőjét állítja, nevezetesen, hogy mindenkit félrelökve, állatias módon csülköl kifelé segíteni a haverjainak. Szerinted komolyan ok nélkül ítélték el? Nem a bőrszíne miatt kapott súlyos fegyházbüntetést, hanem mert túlnyomó többségben voltak a terhelő bizonyítékok. És már ne is haragudj, a tények nagyobb súllyal feszülnek a latba, mint egy feltehetőleg emberölésben bűnsegéd Sztojkának a magánvéleménye (jó eséllyel hazudozása) .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!