Amennyiben írásszakértő valakit kielemez, és megállapítja, hogy az elkövető beszámíthatatlan, lehet kérvényezni a pszichiátriai orvosszakértőt?
1. a grafológia elismert a rendőrség is alkalmazza, és nem csak azt tudják megállapítani, hogy hamis e az aláírás avagy sem... elég komoly tudomány
2. amikor bíróságon az ügyvéd, kérvényezi az orvosszakértő bevonását mert mondjuk azzal indokolja, hogy nem volt tudatában a tettivel vagy vmi hasonló, nem tudok jó példát, akkor a bíró vagy elfogadja a kérvényt vagy nem...
Ezért kérdeztem, hogy ha egy grafológus egy ilyen szakvéleményt készít és az ügyvéd, a benne lévő dolgokra alapozza a kérvényt, akkor nagyobb eséllyel engedélyezik-e?
Ennyi... Ha csak ilyen választ tudtok, írni akkor inkább lépjetek ki...
Baaaazdmeg
Az írásszakértő nem orvosszakértő és nem tud ilyet megállapítani.
Ennyi.
Mit nem értesz rajta?
Most te komolyan azt gondolod, h majd itt az írása alapján elővesznek valakit???
orvos szakértő alatt nem a grafológust értem!!!
Mindegy! Akkor téma lezárva! Nektek van igazatok!
"a grafológia elismert"
Nem az, a grafológia alátámasztottsága alig jobb az asztrológiáénál. Amúgy is érdekelne, hogy mi az a grafológiai szabály, ami alapján a beszámíthatatlanság véleményezhető. Az elkövetés módjából, az elkövető viselkedéséből önmagában is felmerülhet a beszámíthatatlanság. Egy kuruzsló véleménye nem sokat nyom tovább a latban.
Mivel a grafológus nem szakértő, így a véleménye pontosan annyit ér, mint bárki másé.
Két dolgot nagyon keversz! A grafológus állapít meg olyanokat, hogy beteges, szereti a virágokat, sok gyereket tervez stb. Áltudományok közé sorolják, nem jelent a véleménye semmit a tárgyalásokon.
Amire te gondolsz, az az igazságügyi írásszakértő, akik azt vizsgálják, egyezik-e a két írás, kényszer vagy valamilyen szer befolyása alatt írta-e és hasonlók. Azt nem tudják megállapítani, hogy valaki beszámítaható-e.
rendben, csak egyszer anno egyik iserősömet látogattam a kórházban és mellette feküdt, egy bácsi akiknek a felesége Bp. egyik legjobb grafológusa és meséltek ott dolgokat, mesélték, hogy az írásból a betegségek, a lelki állapot minden látszik. Elmesélték, hogy egy kislány írt és elemzés során kiderült, hogy nagy eséllyel agydaganata volt, és elmondták a szülőknek és kiderült, hogy valóban...
De akkor ok, mondom nektek van igazatok, tudatlan voltam!Ezért is tettem fel a kérdést...
agydaganatot ctvel meg komplex vizsgálatokkal mutatják ki, nem grafológiával.
ha 10 pszichológusból 5 xet, 5 yt mond, gondold át a grafológia mennyire komoly látnoki tudomány.
valószínűsíteni lehet dolgokat, sőt ha ostoba ügyintézők vannak, hitelesíthetik, de ettől még nem lesz valós.
sokszor viszont bemondásra vagy bizonyíték nélkül is büntetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!