Az ellenőrnek van joga megbökni, hozzám érni, kihúzni a fülemből a fülhallgatót, ha nem figyelek oda?
Figyelt kérdés
2014. júl. 24. 09:47
1/12 anonim válasza:
Van jogod jegy/bérlet nélkül utazni, és utána ugatni?
2/12 anonim válasza:
jegy nélkül utazni van jogod? ugye hogy nincsen. az ellenőr csak a munkáját végzi, ha nem reagálsz, muszáj valahogy jeleznie neked, ha már te nem vagy hajlandó észrevenni, mert attól hogy zenét hallgatsz, a szemed még nyitva van, így látsz is.
3/12 A kérdező kommentje:
nincs, nem is szoktam.egyszer előfordult, rossz vonatra szálltam, nem állt meg ott, ahová vettem a jegyet. a következő megállóig és vissza blicceltem
2014. júl. 24. 10:00
4/12 anonim válasza:
Egyébként igen, van joga. Meg mi az, hogy nem figyelsz rá? Ha valaki hozzád szól, akkor te nem figyelsz rá? Alapvető emberi tulajdonság...
5/12 anonim válasza:
Nem tulajdonság bocsánat. Alapvető jómodor, illem stb.
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm 3! Csupán a jogi háttér érdekelt.
2014. júl. 24. 10:12
7/12 anonim válasza:
Nem ez becsületsértő. Nincs felhatalmazása fizikai kényszer alkalmazására.
8/12 anonim válasza:
Az mióta fizikai kényszer, hogy "megbök"? Valaki nagyon szó szerint értette a "hozzád sem érhet" kifejezést...
A fülhallgató kiszedése más dolog, bár jogi útra azt is vicces lenne terelni.
Mindenesetre a kérdező egy utolsó suttyó paraszt. Remélem egyszer összefut közteressel felszerelt ellenőrrel. :-)
9/12 anonim válasza:
Becsületsértő ha megböknek :D beszarok komolyan :D A bíróság úgy kiröhögne mint a szél... imádom a sok jogtudort. 10 millió körzeti megbízott országa.
10/12 anonim válasza:
Nem érhet hozzád, nem igazoltathat, nem veheti el az igazolványaidat. Rendőrt, vagy közterest hívhat, de nem vagy köteles megvárni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!