Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan lehet bizonyítani egy...

Hogyan lehet bizonyítani egy irat eredetiségét, ha nincs minden oldal aláírva, lepecsételve?

Figyelt kérdés

Van egy 10 oldalas szerződés, 10 külön lapra nyomtatva és összetűzve, de aláírás és pecsét csak a legutolsó lapon van, amin igazából érdemi információ nincs, csak pár záróformaság.

De bíróságon mégis hogy bizonyítsam az irat eredetiségét, ha a kedves fél kicseréli a másik 9 oldalt aláírás után?

Nincs esetleg valami jogszabály arra nézve, hogy pl. csak az egyenként aláírt oldal tekinthető érvényesnek? Vagy mit lehet ilyenkor tenni?

(és én barom, egyszer már jól megjártam ugyanígy, akkor is erre játszottak, hogy szépen 1 oldalon volt minden lényeges körülmény, majd a másik lapon aláírva, lepecsételve, na csak aztán az elsőt szépen kicserélték utána, és persze az én káromra, mert magasabb összegű fizetési kötelezettséget jelentett nekem. És semmit nem tudtam tenni akkor se, az illető tanúval pattogott, hogy márpedig az úgy volt. Mit lehet tenni ilyen esetben?)

2014. júl. 15. 07:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Utolag nehez, o allitja hogy ugy volt, te meg vitatod, szoval birosag.

Ilyenkor egyebkent ugy szoktak hogy az elozo oldalakat szignozzak.

2014. júl. 15. 07:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Japp. Érdemes szignózni az oldalakat, illetve ha ügyvéd előtt köttetett a szerződés, akkor ő bizonyítja az irat valódiságát.

Magánszerződés esetén ott vannak a tanuk, ők bizonyítják per esetén. Persze, ha az ő tanúja azt állítja amit ő akar a tiéd meg azt amit te állítasz akkor megint ott vagy ahol a part szakad ...

2014. júl. 15. 08:28
 3/4 A kérdező kommentje:

hát ez az, tehát állunk egy helyben ... az ész megáll tényleg.

Sztem is az egyetlen megoldás minden oldal aláírása, na de kár, hogy erre nem kötelez mindenkit jogszabály. És akkor nincs vita. Alá van írva az oldal vagy sincs, ennyi. Na de így? ?? ...

2014. júl. 16. 05:18
 4/4 A kérdező kommentje:
tehát nincs megoldás?
2014. júl. 24. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!