Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Volt egy autó balesetem. Mire...

Volt egy autó balesetem. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
A hibás én voltam, ezt el ismertem. Egy kereszteződéshez érkezve nem adtam meg az elsőbbséget. Azaz a stop tábla előtt lelassítottam, de nagyon meleg volt és fáradt is voltam így bebambultam aztán összeütköztem egy autóval. Neki 30-as tábla volt, de nem hiszem, hogy betartotta, mert nagyobb annál az ütközés illetve talán elkerülhetőbb is lett volna. Ez nem kifogás akar lenni, tudom hibáztam. Volt benne egy nő és egy kisgyerek. Hála Istennek nem sérültek meg, de a mentő azért elvitte, hogy mégis megnézzék nincs baj. A rendőrség is kint volt.
2014. júl. 13. 19:27
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha megsérültek, akkor pénzbüntetés, ha nem sérültek meg, akkor onnan semmi. A kötelezőnél -2 bonus/malus fokozattal visszasorolnak vagy felajánlják hogy fizesd ki a kárt és akkor megtarthatod az aktuális fokozatodat.
2014. júl. 13. 19:54
 2/9 A kérdező kommentje:
De ha nem tartottam be a kreszt, mert nem álltam meg a stop táblánál hanem csak lelassítottam akkor nem jár pénz büntetés? A rendőr azt mondta akár száz ezerig is elterjedhet.
2014. júl. 13. 19:57
 3/9 anonim ***** válasza:
hát azt rádverhetik még. de "semmi komoly" ha nem sérültek meg, inkább csak zsebbenyúlós dolog a büntetés+autód javítása.
2014. júl. 13. 20:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Pénzbüntetés biztosan lesz és büntetőpontok.
2014. júl. 13. 20:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Mindenképp kapsz pénzbüntetést, ha volt rendőri intézkedés. 30 és 150 ezer Ft között lesz az összeg, attól függően, hogy megsérült-e valaki meg volt-e már saját hibás baleseted.
2014. júl. 13. 20:29
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha nem sérül meg senki, akkor egy anyagi káros baleset okozásáért indul szabálysértési eljárás. A pénzbüntetés 5-150eFt-ig terjedhet, helyszíni bírság 5-50eFt.

A biztosítód fizeti a kárt, viszont visszaesel 2 besorolást. A te autódon, ha nem volt casco, akkor neked kell megjavíttatnod.

2014. júl. 14. 10:23
 7/9 A kérdező kommentje:
Értem. Viszont az autó nem az enyém hanem a bátyámé és a kötelező van csak. Ilyen esetben nem tudom mit fog csinálni a biztosító, amúgy postaőr biztosítás. Sérülés szerencsére nincsen csak anyagi kár. Így is kellemetlenül érzem magam, mert körültekintő szoktam lenni.
2014. júl. 14. 10:52
 8/9 anonim ***** válasza:
A biztosító kifizeti a másik autóban esett kárt a ti kötelezőtök terhére. Bátyád visszaesik két fokozatot a bónusz-malus besorolásban, azaz kb. 15-20%-kal megdrágul a biztosítása. A ti károtokat nektek kell rendezni saját pénzből, ha nem volt casco.
2014. júl. 14. 18:12
 9/9 A kérdező kommentje:
Értem.
2014. júl. 14. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!