Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tartoznak, hogyan tudnám...

Tartoznak, hogyan tudnám szóra bírni az illetőt?

Figyelt kérdés
Nem egy nagy összegről beszélünk (6ezer Ft), de akkor is szeretném megkapni két és fél hónap ígérgetés után. Írásos bizonyítékok vannak, hogy nem fizet, de nyilván rendőrséghez nem akarok ezzel fordulni, valószínűleg nem is tudnának mit kezdeni. Hogyan tudnék ráijeszteni az illetőre törvényes úton valami joggal alátámasztva, hogy hitelesebb legyen? Elég ha ő elhiszi, hogy bajban lesz ha nem fizet, mert különben egy 16 éves ostoba gyerekről van szó.
2014. júl. 12. 10:20
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja, az anyjának is írtam már, hogy csináljon valamit a fiával, különben jogi útra terelem az ügyet(bíztam abban, ha ilyet írok legalább neki lesz valamennyi esze), de kb. nem is érdekli, amit írok.
2014. júl. 12. 10:26
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
6ezerért ne menj rendőrhöz, max kiröhögnek. én elkapnám 3-4 testesebb emberrel és szépen megkérném hogy fizesse vissza.. úgy össze szarná magát már futánna utánad a pénzzel.:)
2014. júl. 12. 11:10
 3/4 A kérdező kommentje:
Ezért is írtam, hogy ez nem összeg, azért hogy rendőrségre járkáljak, meg nem is tudnak mit csinálni vele. Messze van tőlem, az utazási költség több lenne, mint maga a "kár", egyébként már rég elmentem volna hozzá. Ezért van szükségem akár törvénycikkre vagy hasonló hivatalos megfogalmazásra, hogy kicsit összeszarja magát.
2014. júl. 12. 13:13
 4/4 anonim válasza:
Ha nem csinaltatok ügyvédi papirt a pénzröl,akkor nem tudsz semmit tenni.Ezt ő is tudja,ezert nem adja vissza a pénzt.
2014. dec. 26. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!