Vagyonosodási vizsgálat?
Az lenne a kérdésem hogy,indíthatnak-e ellenem vagyonosodási vizsgálatot ha veszek egy nagy értékű használt autót?
"A statisztikák alapján a következő esetekben válhat a legkönnyebben a vagyonosodási vizsgálatok alanyává:
...
agy értékű gépjármű vásárlása
..."
Ez csak akkor áll fent ha új autót veszek vagy használt autónál is fenn áll?
Mekkora összegtől számít nagy értékűnek a gépjármű?
Ilyen vizsgálat során csak a bankszámlámat nézik át,vagy belenéznek internetes számláimba is(Netteler,Skrill stb.)
Ha igen akkor honnan van tudomásuk ezeknek a számláknak a létezéséről?
Mi van akkor ha nem találnak többlet jövedelmet,de viszont nem tudom azt sem igazolni hogy honnan volt pénzem az említett tárgy megvásárlásához?
"Vagyonosodási vizsgálat?"
A világon semmit nem ér. Egyfelől azért, mert úgy hazudnak abban is, mint a vízfolyás, másfelől meg: gondolj bele, hol van olyan ügyész, amely a családja, és a saját életét kockáztatva perre vinne egy ilyen ügyet a maffiózó politikusok ellen? Hát azonnal eltüntettetnék családostul.
1. Mindegy, hogy új, vagy használt az autó.
2. Nem tudom pontosan mit értenek "nagy" értéknek, szerintem hasraütésszerűen állapítják meg.
3. Azt néznek át, amit tudnak, ha valamiről nincs tudomásuk akkor nyilván az kimarad, de általában mindig találnak eleget, hogy kötözködhessenek.
4. Ha nem tudsz igazolni valamit, akkor van bizony szívás. Szép összeget lehúzhatnak rólad, érdemes ügyvédet keresni, ha eljárás indul ellened, vannak vagyonosodási vizsgálatokra specializálódott irodák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!