Ha bíró vagy ügyész akarok lenni ott nézik hogy hány év alatt végeztem el az egyetemet-vagy csak a diploma minősitést nézik?
hülye!
akkor a hiány, hogy még korrupt gazemberek is be tudnak férkőzni, akikből nem lett ügyvéd!
...
Elég ha ismered valamelyik ispánt (kormánymegbízott). Ha van egy ilyen csókod akkor nem számít semmi. Lényeg, hogy meg legyen a papír. Nem számít ha kettes és 10 év alatt végezted el az 5 évet.
Ha nincs ilyen akkor jobban jársz ha elkezdesz tanulni.
Magyar realitás meg:
Ismerős jogászgyerek (aki négyes meg ötös volt mindenből egy "vidéki" egyetem jogászképzésén) 5 éve dolgozik 130 bruttóért az önkormányzatnál. Szakvizsgás jogász. És hány ilyen van....
Hmm akkor tényleg van ilyen.
nem hittem volna, hogy tényleg 130 bruttóért nyomják.
Ügyészeknél tuti....számít erősen a diploma minősítése. Viszont nagyon nehéz....először min. 3 évig leírónak kell lenned és ha van üresedés, pályázhatsz az ügyészi állásra. Bíróságra bejutni....hát kell ismeretség mert nem egyszerű.
Bíróvá válás még nehezebb. Sok éves munka kell ügyvédként pl. és még 1000 meg 1 feltétel. Aztán szintén pályázhatsz, ha van lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!