A játszótéren lévő hintát, csak 0-14-éves korig lehet használni, van ilyen törvény, és büntetnek, ha 15 évesen hintázok benne?
15 éves vagyok. 175cm 81Kg. ?? Büntetnének?
Akkor ha valaki azt mondaj, hogy ki hívja a közterület felülegyelőket és 50ezer Ft ra büntet, meg annak ne higyjek?
Ilyen témában már többször keresgéltem. Több helyen a játszótér tulajdonosa rendeletet alkotott, többnyire 2-14 éves korhatárt szabnak meg, illetve adott korosztálynak készült játékoknál, alacsonyabbat is. De olvastam magasabb korhatárról, sőt, korhatár nélküli játékokról is.
Persze, nem tudom hányan ismerkednek például önkormányzati rendelettel a játszótér használata előtt.
A korhatár egyébként sem feltétlen célszerű, hiszen a játékoknál a gyártók, kivitelezők általában súlyhatárt szabnak meg, illetve arra vállalnak felelősséget.
Nem tudom, hogy a téged fenyegetőknek van-e jogi alapjuk; lehet, hogy nincs is érvényes rendelkezés arra a játszótérre, vagy éppen nem 2-14, hanem 2-15 év a korhatár (ilyet táblát is láttam már).
Az lenne az egyértelmű, ha az egyes játékokon szerepelne a vonatkozó kor-, illetve súlyhatár. Lehet, hogy az a hinta a 80 kg többszörösét is elviseli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!