Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A játszótéren lévő hintát,...

A játszótéren lévő hintát, csak 0-14-éves korig lehet használni, van ilyen törvény, és büntetnek, ha 15 évesen hintázok benne?

Figyelt kérdés
Köszönöm előre is
2014. júl. 2. 18:36
 1/6 anonim ***** válasza:
59%
Torveny nincs es igazolvanyt se fog toled senki kerni. Nem igazana kor szamit, hanem a suly. Nem mindegy hogy 20 kiloval vagy otvennel terhelik a hintat
2014. júl. 2. 18:49
 2/6 A kérdező kommentje:

15 éves vagyok. 175cm 81Kg. ?? Büntetnének?

Akkor ha valaki azt mondaj, hogy ki hívja a közterület felülegyelőket és 50ezer Ft ra büntet, meg annak ne higyjek?

2014. júl. 2. 18:51
 3/6 anonim ***** válasza:
69%
A kozteruletfelugyelo megbuntethet. 80kilosan marhara nem kellene ott hintaznod....
2014. júl. 2. 18:52
 4/6 anonim ***** válasza:
53%
15 évesen 80 kilósan mi a fenét keresel te a hintában? Ez csak nekem tűnik különösnek, vagy arrafelé egy normális ember sincs, aki ezen csodálkozik, vagy meri hangoztatni? Nem csak megbüntetnek 50 ezerrel, de még ki is fizettetik veled, ha kárt teszel benne. Sőt, akkor is veled fogják kifizettetni, ha nem te okoztad a kárt, mert téged láttak benne ülni, és ezek után már teljesen mindegy mivel mentegetőzöl, te leszel megbüntetve.
2014. júl. 2. 18:58
 5/6 anonim ***** válasza:
49%
Ezt rongálásnak hívják és ha nem fizetsz letöltendőre fogják átváltani.
2014. júl. 2. 18:59
 6/6 anonim ***** válasza:

Ilyen témában már többször keresgéltem. Több helyen a játszótér tulajdonosa rendeletet alkotott, többnyire 2-14 éves korhatárt szabnak meg, illetve adott korosztálynak készült játékoknál, alacsonyabbat is. De olvastam magasabb korhatárról, sőt, korhatár nélküli játékokról is.

Persze, nem tudom hányan ismerkednek például önkormányzati rendelettel a játszótér használata előtt.

A korhatár egyébként sem feltétlen célszerű, hiszen a játékoknál a gyártók, kivitelezők általában súlyhatárt szabnak meg, illetve arra vállalnak felelősséget.

Nem tudom, hogy a téged fenyegetőknek van-e jogi alapjuk; lehet, hogy nincs is érvényes rendelkezés arra a játszótérre, vagy éppen nem 2-14, hanem 2-15 év a korhatár (ilyet táblát is láttam már).

Az lenne az egyértelmű, ha az egyes játékokon szerepelne a vonatkozó kor-, illetve súlyhatár. Lehet, hogy az a hinta a 80 kg többszörösét is elviseli.

2014. júl. 2. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!