Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy hivatalos ember csúnya...

Egy hivatalos ember csúnya beszéddel való megsértése illegális tevékenység? (nagyon, nagyon csúnya szavakkal)

Figyelt kérdés
2014. júl. 2. 12:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Felesleges ezen agyalni, azt a sárga csekket a postás kapja meg, a közleményt meg nem fogják elolvasni :)
2014. júl. 2. 14:40
 12/20 anonim ***** válasza:
A becsületsértés csak akkor valósul meg, ha nevesíted azt, akivel szemben elköveted. Nem hiszem, hogy ráírnád a téged megbírságoló ellenőr nevét. Így csak egy éretlen, gyermekded, kicsinyes bosszú, ami valószínűleg csak neked okoz kielégülést. Ha jól esik, tedd.
2014. júl. 2. 14:51
 13/20 anonim ***** válasza:
70%

"Hát márpedig a munkája kapcsán türnie kell a kritikát. Én is így teszek. Ha jogtalanul jár el, ok nélkül kényszerít és erőszakot alkalmaz, nehogy már becsületsértő legyen legyen ezt elmondani."

Ha jogszerűen büntette meg, nem kényszerítette, nem alkalmazott erőszakot, akkor mi a tökömről beszélsz? Ez nem kritika, hanem becsületsértés. Kritika az lenne, ha azt mondaná, hogy nincs szépen felöltözve.

Nem biztos, hogy mindig a másik a hibás.

2014. júl. 2. 15:14
 14/20 anonim ***** válasza:

"a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"

Ez van a Btk-ban és ez azt jelenti, hogy bármilyen jogszerűtlenül végzi a munkáját nem érheti támadás, és nem nézi valódi-e amit állítanak róla vagy sem. Önmagában az jogsértő, ha azt mondod rosszul végezte a munkáját ekkor meg akkor, ez pedig nonszesz. Ha téged vertek volna meg, akkor sem mondhatnál semmit, mert az becsületsértő illetve ehhez hasonlatos (ilyen), és még ő perel be.

2014. júl. 2. 15:25
 15/20 anonim ***** válasza:
70%

Ha jogszerűtlen, akkor sem pampoghatsz neki. Fordulj a panasztestülethez, ha jogszerűtlennek érzed.

Ez általános a magyar felfogásban verekedésnél is.

Nem értik, hogy mi a különbség a jogos önvédelem, és az önbíráskodás között. "Mert múltkor is haverom szívta meg, mert visszaütött.." Egyáltalán nem mindegy, hogy a cselekményed megtorlás, vagy a támadás megtörésére alkalmazott védekezés.

A 60-70-80-as években nagyon sok jogszabályi magyarázat ment a sajtóban, oktatófilmeket adtak a közlekedésről és a jogaidról. A sok szappanopera helyett szerintem jó ötlet lenne visszahozni, mert kezd elbutulni a nép.

2014. júl. 2. 15:35
 16/20 anonim ***** válasza:

"Egyáltalán nem mindegy, hogy a cselekményed megtorlás, vagy a támadás megtörésére alkalmazott védekezés."

Ó, de szép is lenne! Éppen az magyarázom, hogy a támadás/jogszerűtlen intézkedés után nem mondhatod el mi történt, erre te meg jösz a védekezés jogával. Köszönöm tényleg "hasznos" volt.

2014. júl. 2. 15:44
 17/20 anonim ***** válasza:
Ha a szomszédnak különösebb indoklás nélkül mondom azt, kizárólag egyszer, tanúk jelenlétében, feljelenthet?
2014. júl. 2. 15:58
 18/20 anonim ***** válasza:
70%

"...támadás/jogszerűtlen intézkedés után nem mondhatod el mi történt..."

A kettő nem ugyan az. Mi az, hogy nem mondhatod el mi történt? Megkérdezhetem, hány éves emberke köt megint bele az írásomba, és, hogy mi a szakmád?

2014. júl. 2. 16:18
 19/20 anonim ***** válasza:
na azért ez attól is függ h mit írsz oda, de én nem hiszem h ezzel megvalósulna a becsületsértés. végül is csak közlöd a véleményedet. én az orvosi kamara előtti tárgyaláson csak úgy voltam hajlandó hívni az orvost akit feljelentettem, hogy "Bü .. Ku ... doktornő, aztán mi van? elején még kiakadtak, de mindenesetre mindenki tudta, kiről van szó :)
2014. júl. 30. 16:31
 20/20 anonim ***** válasza:

tényleg kéne oktatófilém :D

az önbíráskodás nagyon nem ez ... az ott kezdődik h anyagi ok van a háttérben. szal ez rossz példa. amire gondoltál, az szimplán a testi sértés akart lenni.

2014. júl. 30. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!