Kora reggel 8 órakor a szomszéd a fűkaszájára kelek, hangos mint egy traktor, mit lehet vele kezdeni?
Laktam már Budapesten társasházban és vidéken is. Mindenhol vannak idióták. A városok zajosak és egyfolytában büdös van kicsit, a társasházban mindig van akit mindenki utál mert egy s3gg és tuti hogy valamelyik közvetlen szomszédod állandóan beléd köt valami kis dologért is.
Vidéken meg ugye jó a levegő elvileg mert meg van szabva mikor lehet tüzelni nyáron, de mindig van olyan a közeledben aki direkt akkor tüzel amikor nem lehet mert neki ne mondja meg senki mikor tüzeljen ugyhogy szinte mindig füstöl valaki. Télen meg minden második házban fával-szénnel-traktorgumival-nejlonzacskóval tüzelnek mert szerintük az az olcsó és áll a levegő. A fűnyírás, flexelés, kalapálás, a betonkeverő meg szinte állandóan jár nyáron. Na meg persze a közelben tuti van egy kutya aki vinnyog vagy ugat egész éjjel. Ez így megy ő füvet nyír, te meg gyújtsd meg a gazt amikor kiteríti a frissen mosott ruhákat.
"8 órakor műár egyáltalán nincs korán, még vasárnap sem. Nem tiltja ekkor már semmilyen rendelet."
Egyébként sem tiltja semmilyen rendelet a kerti munkavégzést. Ha 5-kor kezdte volna korareggel, akkor sem hívhatod rá a rendőrt.
Egyedül akkor lehet belekötni az ilyesmibe, ha a munkavégzés aránytalanul nagy zajjal jár, ebben az esetben kirendelnek az önkormányzattól egy "zajmérő" szakembert, és ha megállapítja, hogy x decibelnél hangosabban lehet hallani a portáján kívül a munkaeszköz hangját, akkor önk. határozatban megtiltják neki az aránytalanul nagy zajjal járó munkavégzést.
Na ennyi nagyjából a vonatkozó jogi háttér.
Csendháborítás pedig már közel 25 éve nem létezik a magyar büntetőjogban, mint szabálysértési cselekmény, hanem helyette garázdaság van (igen, az is garázdaság, ha hajnali egy órakor ordibálsz az utcán, vagy akár a saját házadban, ezzel zavarva a szomszédaid / bármilyen pihenni vágyó embert) .
Komolyan...amelyik idióta lepontozott, az kifejtené, hogy miért nem jó ötlet először odamenni a szomszédhoz, és szépen megkérni, nem e lehetne később kezdeni a fűnyírást?
Az ország kulturáltabb felén meg nem tudom ki mit ért, de Pesten is jártam már úgy hogy 7-kor az utat törték, meg kaszáltak, este meg 11-kor szintén ment a légkalapács.
De amúgy felénk Vadkeleten ha valami nem tetszik, odamész a szomszédhoz, és szépen megkéred, ahogy fordított esetben ő is odajön, és figyeltek egymásra, anélkül hogy egymásra hívnánk a rendőrséget meg a hadsereget.
Nem voltam lusta, kikerestem neked:
"A kertépítéssel és fenntartással kapcsolatos zajt keltő tevékenység (például robbanómotoros fűnyírás, motoros fakivágás, kerti traktorműködtetés) a lakóövezetben:
- hétköznapokon: 06.00 óra és 20.00 óra között,
- szombaton, vasárnap és ünnepnapokon: 09.00 óra és 18.00 óra között végezhető."
39-es önkormányzati rendelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!