Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki megosztja a facebook...

Ha valaki megosztja a facebook elérhetőségemet, az josértés? (bővebben lent. )

Figyelt kérdés
Abban az esetben, ha valaki negatív szándékkal, ellenséges közeg megteremtésének céljából, hazugsággal vegyítve megosztja egy 'törzsgyökeres' fórumozó facebook elérhetőségét, az jogsértés? Mert ez történt velem. Le lettem tiltva a fórumról, mert egy hülyeség miatt kiakadt az admin. A baja, hogy kiszakadt az oldalam az övéből, és tudtán kívül reklámoztam az (!)oldalam(!). Egyik nap jött az oldalam felől érdeklődő, és ő azt írta, mocskosan félrevezettem, csaltam hazudtam stb... és már kéretlen személy vagyok a színe előtt. Nagyon felidegesített, mert így nem csak a netes, hanem a valós személyemet is negatív helyzetbe tüntette fel, úgy, hogy nem adott lehetőséget magam tisztázására. Mi az, hogy megosztja egy globális fórumon a facebook linkem? Személyi jogok megsértésének lehet venni? Mert így rengetegen azt gondolják szemét vagyok, és nem csak a netes profilomra, hanem RÁM is. Elnézést a handabandázásért, de ez nagyon felzaklatott, mert szó szerint megszégyenített, s meggyalázott az a személy.

2014. jún. 20. 22:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Önmagában a megosztás nem bűncselekmény.

De, ha uszító tevékenységről van szó, és ebből neked ténylegesen komoly pénzügyi, szakmai, becsületbeli károd, vagy akár testi sérülésed származik, akkor értelemszerűen az ezekhez kapcsolódó jogszabályok alapján felelősségre vonható.

Értelemszerűen, ha kiírja hogy egy szemét állat vagy, itt a Facebookod, az egy egyszerű véleménynyilvánítás. Ha kiírja azt, hogy te ölted meg a Terikét, akkor az meg rágalmazás.

2014. jún. 20. 22:49
 2/6 A kérdező kommentje:
Becsületbeli károm esett, burkolt, de egyértelmű rágalmazásról is szó van.
2014. jún. 20. 22:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Azt javaslom, hogy egy ügyvédet keress fel az esettel kapcsolatban, és Ő majd megmondja, hogy mit lehet tenni.

Esetleg, előtte írd meg az illetőnek, hogy felkerestél egy ügyvédet, és ha nem szedi le a tartalmat, akkor számítson arra, hogy találtok rajta fogást.

2014. jún. 20. 23:01
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors segítséget!

Ezt fogom tenni, már holnap.

2014. jún. 20. 23:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Vagyis elsőnek figyelmeztetni fogom.
2014. jún. 20. 23:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Azt nem kérheted rajta számon, amit te tettél elérhetővé legfeljebb amit a facebook linkhez fűzött. Te tetted a saját személyes adataidat elérhetővé a facebookon, ez nem az ő cselekedete, tehát a kérdésre válaszolva: nem de amit melléírt az lehet.
2014. jún. 20. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!