Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha hivatalos ügyben azért nem...

Ha hivatalos ügyben azért nem tudok részt venni egy tárgyaláson vagy fellebbezni határidőben, mert műtenek és ezért hetekig is "írásképtelen vagyok", azt hogy igazoljam?

Figyelt kérdés

Az a probléma, hogy itt azért különleges adatokról van szó, és mi van abban az esetben, ha még kicsit kényes is az a különleges adat, és ezért nem kívánom az adott hatóság tudomására hozni a műtét jellegét, viszont másképp hogyan bizonyíthatnám az igazamat, hogy önhibámon kívül mulasztom el a határidőket?

Vagy saját felelősségem tudatában kijelenhetem, hogy ez és az van, de nem csatolok semmilyen papírt, az említett ok miatt.

Vagy esetleg ilyenkor kötelezhető vagyok a különleges adataim kiadására? Hogy van ez?

2014. jún. 16. 11:11
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Biztos h jogász vagy ilyen egyszerű aggyal. Na de!

Mondom a fejleményeket, csak h te is képben légy, ha már ez kihívást jelent (még hasznodra lehet ezek szerint).

A NAIH-tól kapott állásfoglalás szerint szó nincs róla, hogy nekem ki kellene adnom bármely különleges adatomat. A megoldás a következő: a műtétet végző helyen a zárójelentés mellé kell adniuk egy sima igazolást is, amelynek tartalmi követelménye pontosan az, hogy nem tartalmazhat különleges adatot, ellenben igazolja, hogy orvosi indokból igazoltan voltál távol.

Nos ennyi ... Azóta a dokit is kérdeztem, és érdekes, tényleg van ilyen.

"Megjelenése indokolt volt / Orvosi kezelése indokolt volt" és dátum tól-ig, ennyi, kész slusszpassz.

Sok sikert a pályádon, remélem hoztam némi felvilágosodást! Csak tényleg ilyenkor az ember elgondolkodik, h te jó ég, ilyen jogászok döntenek adott esetben az ember ügyében? na neeeeeeee

2014. jún. 17. 13:46
 12/15 anonim ***** válasza:

Így legalább te is beláthatod, hogy ha problémád van, akkor nem rögtön ide kell rohanni, hanem olyan embert megkérdezni, akinek el is fogadod a tanácsát.

Kár, hogy az ilyen volumenű kérdésből sosem lesz kevesebb...

2014. jún. 17. 13:48
 13/15 Andizsuzsi ***** válasza:
Ácsi! A válaszok nem arra vonatkoztak, hogy mi van, ha nem tudsz megjelenni a tárgyaláson, hanem arra, hogy nem bírsz megírni egy fellebbezést. Nyilván, ha kórházban vagy, nem tudsz elmenni a tárgyalásra. De a hetekig írásképtelenség egész más eset.
2014. jún. 17. 14:24
 14/15 Andizsuzsi ***** válasza:
Ja, és ezen kívül te azt kérdezted, hogy mi van, ha bejelented, hogy nem mész, de nem csatolsz semmilyen papírt. Legyél következetes a saját kérdésedhez.
2014. jún. 17. 14:25
 15/15 A kérdező kommentje:

Sztem meg nem.

Sokszor sok "nem ide való" kérdés is van itt, de az mindenképpen előnye h alkalmanként egészen értelmes emberek is ide keverednek, egészen ritka szakterületekről is, szal nem kell leszólni. Hát az más kérdés, hogy sok a "jaj de unatkozok, mit tegyek?"- féle kérdés, de mondjuk ez pont nem olyan volt sztem, a válasz mégse lett legalább minimálisan elfogadható (ugye a bizonyos különleges adatok ...).

Sebaj, ez van.

2014. jún. 19. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!