Családnevem hogyan változtathatnám meg házasság nélkül?
Figyelt kérdés
2014. jún. 10. 00:20
1/5 anonim válasza:
Beadod a kitöltött kérvényt, kifizeted az illetéket érte, és várod a névváltoztatási okiratot! :) Ennyi az egész. Nekem 2007-ben 2 hét alatt megérkezett, meg is lepődtem nagyon.
2/5 A kérdező kommentje:
Bármire lehet? Milyen indokot írtál?
2014. jún. 10. 02:58
3/5 anonim válasza:
Magyarosnak kell lennie, nem lehet történelmi személyiségé, meg a trágár.
4/5 anonim válasza:
Első vagyok: Indokom tök egyszerű volt, nem tetszett a régi, mivel nő vagyok, és a vezetéknevem egy férfinév volt, roszzul is hangzott nagyon. Ez csak példa, nem ez volt a nevem, de hasonló: József Ildikó. Így én ezt írtam indoknak, semmi bajuk nem volt vele, el is fogadták, meglepően gyorsan, ugyanis nekem az anyakönyvi hivatalban, ahol megindítottam az eljárást, fél évet mondtak kapásból. Erre két hét múlva már a kezemben volt az új nevem. :) Nem lehet kérni híres ember nevét ahogy an írták is már. Sok sikert!
5/5 anonim válasza:
Vigyázz rá, vannak védett vezetéknevek. A családom tele van ilyen vezetéknevekkel, ezért tudom. Védett nevet csak akkor vehetsz fel, ha egyenes ági rokonságban vagy egy ilyen vezetéknévvel rendelkezővel.
Szóval ha teszem azt, valamelyik nagyidat mondjuk Kossuthnak hívták, felveheted, amúgy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!