Ilyen esetben mit lehet tenni? Hangos orgiák.
Társasházban lakunk és a szomszédasszony gyakran hangos orgiákat tart, a falak elég vékonyak, így áthallatszanak a hangok.
Van egy kisgyerekünk és néha ő is felébred rá és megkérdezi, hogy mit csinál a néni.
A hölgynek már szóltam, hogy az éjszaka legyen kicsit halkabb.De szerintem azt se tudta, hogy mire gondoltam.
Csendháborítással kapcsolatos törvény, hogyan van?
Csendháborítás, mint olyan már nincs.
Viszont birtokháborításnak minősül.
Én első körben mindig becsöngetnénk hozzá, _miközben_ zajong.
Esetleg felvenni, majd lejátszani neki, hogy miről van szó.
Mond neki, hogy:
Kedves hölgyem, már százszor szóltam önnek, hogy ne hangoskodjon, de maga annyira gyenge képességekkel rendelkezik, hogy nem képes felfogni mire értettem.
A falak vékonyak, nekem kisgyermekem van, tehát ha még egyszer az éjszaka közepén ordítva ...-oz, akkor feljelentem, így is vissza kellett fognom magam, hogy ne tegyem meg. Érthető voltam?
(Ez biztos hatásos lesz.)
"Csendháborítás, mint olyan már nincs."
Akkor ez csak dísznek van benne a szabálysértési törvényben?
Csendháborítás
195. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.
Valóban nem a legjobb megoldás a fülldugó használata, de vannak emberek akiket nem lehet meggyőzni, és kétlem, hogy azt akarja a kérdező, hogy elfajuljon a viszonyuk a szomszéddal.
Esetleg dobj be a postaládájába egy névtelen, udvarias levelet, hogy elhiszitek, hogy élvezi az orgiákat, de több kisgyermek nem tud tőle aludni, illetve kínos kérdéseket tesz fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!