Takacsek kérdése:
Mikor lesz tárgyalás kb? És milyen ítéletre számítsak?
Figyelt kérdés
Annyi a történet hogy még február közepén úgy volt hogy elcserélem a telefonomat (akkori bolti árán 26E ft volt és azt meg is jelöltem a feljelentésnél) egy úrral viszont 250 km volt köztünk ezáltal azt beszéltük meg hogy postán cserélünk. Ő azt mondta hogy már feladta a telefont ezáltal én is feladtam. Mint kiderült nem adta fel a telefont, és hitegetett hogy visszaküldi az ennyimét. Megtettem még abban a hónapban a feljelentést. Kb 3 hete hívott a rendőr aki az üggyel foglalkozik hogy nem lehet sehogy elérni az urat ezáltal bíróságra megy az ügy. Milyen ítéletre számítsak? Kb mikor lehet ebből tárgyalás? Valamint mikor látok belőle pénzt és mennyit? Illetve milyen esélyeim vannak a bíróságon lévén hogy nem tudom bizonyítani hogy az az én telefonom volt mivel bele raktam a csomagba a jótállási jegyet a blokkot mindent? vViszont az úr beismerte a rendőröknek hogy ez megtörtént illetve az egész beszélgetésünket lementettem gépre (OLX-en történt)?2014. jún. 3. 10:31
1/6 anonim válasza:
Ha büntetőtárgyalás lesz, és nem jelentettél be külön polgári jogi igényt, akkor milyen pénzt vársz ettől?
Illetve, ha polgári perre gondolsz, akkor mégis hogyan lenne tárgyalás addig, amíg nem adsz be keresetet?
Ne keverjük már folyton a büntetőpert a polgári perrel!
Jósolni nem tudunk, de a leírásod alapján - mivel te magad semmit sem tettél az igényed érvényesítése érdekében - semmire sem kell számítanod.
2/6 A kérdező kommentje:
De még azt sem tudom hogy mi lesz meg hogy. A rendőr azt mondta csak hogy szabálysértés név alatt adja be bíróságra. Akkor úgy kérdezem hogy mit kéne tegyek hogy legalább azt a nyamvadt 26E ft-ot visszakapjam? Illetve van rá esély hogy még ezen a 26E ft-on túl még kapjak valamit? Lévén hogy fél éve nincs telefonom.
2014. jún. 4. 09:49
3/6 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem amiatt nem tudom hogy működik ez mert még csak 18 vagyok és nem volt ilyenben még részem.
2014. jún. 4. 09:50
4/6 anonim válasza:
A szabálysértéssel nem érsz semmit, ha megbüntetik, akkor sem neked jár vissza a pénz.
5/6 anonim válasza:
Viszont ha jogerős elmarasztaló ítélet van, indíthatsz polgári peres úton kártérítési igényre vonatkozó pert (nem csak a telefon árát lehet perelni, van még jó pát tétel, amit elő lehet vezetni). Készülj fel hosszadalmas procedúrára, és szerintem inkább addig kérj kölcsön egy új telefonra.
6/6 A kérdező kommentje:
Es azt a buntetest akk kinek fizeti? Es menyit huzhatok igy ki az urbol? Meg idoben kb mire szamitsak? Illetve ezt hogy es mikor tudom elintezni hogy polgari per legyen?
2014. jún. 4. 20:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!