Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Trilingue anyakonyvi kivonat!?...

Trilingue anyakonyvi kivonat!? Jogosan kérik, hogy lefordíttassam?

Figyelt kérdés

Franciaországban élek és itt van társadalombiztosításom is (sécurité sociale), de carte vitale-om még mindig nincsen, mert nem vagyok hajlandó lefordíttatni az anyakönyvi kivonatom.

Azért nem, mert hát háromnyelvű, trilingue: magyar,francia, angol.

(Ráadásul még a magyar külügyminisztérium általi Apollinaire papír, pecsét is van hozzá, ami elvileg nem is kéne)

Jogosan kérik tőlem, hogy fordíttassam le ?

(Mi a francot kéne lefordítani, ha eredetileg ott van minden franciául rajta? Elgondolkoztat, hogy egyáltalán ránéznek-e normálisan vagy az első meglátott magyar szó miatt nem látják mellette a franciát?!...)

2014. jún. 1. 14:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Két eset lehetséges:

Vagy igazad van, és meg sem nézték alaposan azt az okmányt.

Ebben az esetben küldd el újra a fotokópiát, egy magyarázó levél csatolásával.

A másik lehetőség - és ez a valőszínűbb -, hogy nem elég nekik egy másik ország fordítása, hivatalos francia fordítást kérnek. A hivatalos magyar-francia fordítók nevét megtalálod s mairie-k "état civil" osztályán kitéve, vagy a Tribunal de Grand Instance guichet-jénél.

Valószínűleg a pages jaunes online telefonkönyben is megtalálod a címüket, Traducteur officiel franco-hongrois címszó alatt.

Ha jól tudsz franciául, randevú nélkül is bemehetsz a Secutité Sociale (CPAM, Caisse Primaire d'Assurance Maladie) lakhelyedhez tartozó fiókjába. Ha nem megy még jól a nyelv, megkérhetsz valakit, hogy kísérjen el.

Sok sikert! A francia adminisztráció nem a gyorsaságáról és az egyszerűségéről híres... :-(

2014. jún. 2. 07:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanezt ezt elfogadták, szóval nem látom, hogy mi a problémájuk nálad. Biztos, hogy ez a probléma?
2014. jún. 2. 10:47
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm Julianna, értem mire gondolsz, lehet, hogy ez a problémájuk.

Utolsó, hát pont ez az, van egy pár magyar ismerősöm nekem is, akinek szintén elfogadták így. Csak hát én a diák sécu-nél vagyok, a siralmas Smerep-nél.

Telefonon már elmagyaráztam nekik, akkor azt mondták, hogy egy másik szervezet foglalkozik ezzel a dologgal, nem ők, és hogy így nem ők azok, akik nem fogadják el. Írt nekik elvileg, vagy szólt legalábbis, a telefonos nő, azóta nincs újabb hír :) Gondoltam érdeklődök mit lehetne csinálni, meg kinek van igaza, mielőtt újra telefonálok. Vagy bemegyek már tényleg valami irodájukba...

2014. jún. 2. 22:35
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem is diák van. És több kint tanuló ismerősömnek is az van, és mindenkinek elfogadták. Ilyet még nem is hallottam, hogy nem fogadják el...
2014. jún. 3. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!