Hallgatói nyilatkozat egy pontja, ti is így értelmeznétek?
A nyilatkozatnak van egy olyan pontja, miszerint ha nem végzem el a képzést a képzési idő másfélszerese alatt, akkor vissza kell fizetnem az ösztöndíjat.
De találtam egy pontot, ami szerint mentesülhetek a visszafizetés alól, ha hazai munkaviszonyt vállalok x évre.
Itt van az a pont:
11. A Hallgató kérelmére a szerződés 2. c) pontja alapján vállalt kötelezettség teljesítése alól mentesíthető, ha a Hallgató hazai
munkaviszonyt létesít és az el nem végzett képzésre irányadó képzési idő kétszeresének megfelelő időtartamban fenntartja azt.
A kérdésem ezzel a résszel kapcsolatos: "és az el nem végzett képzésre ...". Ez akkor is vonatkozik rám, ha elvégzem az egyetemet, vagy csak ha nem sikerül a képzés másfélszerese alatt megcsinálni és abbahagyom a sulit?
Itt egy link a teljes nyilatkozatról.
A válaszokat előre is köszönöm!!
Igen érdeklődni kell ezután a felvin én is ezt tettem.
Ha megszeged a szerződét az Oktatási Hivatal ilyenkor határozatot hoz a legközelebbi felvételit követő januárjáig hogy mennyivel tartozik az ember. (tehát ha szeptember előtt szeged meg akkor jövő januárjáig ha szeptember utáni hónapokban akkor jövő szeptember és azt követő januárig )
Ha kézhez veszi az ember akkor lehet mentességi kérelemmel élni, a legjobb az hogy vállalom a letanult félévekkel egyező időt dolgozni. (nem dupla annyit)
Ilyenkor ha beküldöd (az értesítéstőtől számított 30 napon belül) a mentességi kérelmet amikor onnan visszaértesítenek és kézhez veszed az elfogadó határozatot onnan számítva kell ledolgoznod a hátrányodat.
De ezt úgy hogy ha 3 félévet vettél igénybe akkor 3 félév + 1 év tehát 2 és fél év alatt kell másfél év munkaviszonnyal rendelkezned.
De ezalatt az idő alatt ha újra jogviszonyt létesítés újra mentességi kérelmet lehet beadni hogy a jogviszonyod időtartalmára felfüggesztik a 2 és fél éves időtartalmat.
Ha valami nem teljesen érthető nyugodtan írjatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!