Valóban emiatt ne dohányozzanak az emberek?
Megjegyzés: A rendelkezésünkre álló adatok szerint 2002-ben a dohánytermékek adójából eredő költségvetési "bevétel" 250 milliárd Ft-nak bizonyult, míg ezzel szemben a dohányzás következményeként jelentkező közvetlen és közvetett "kiadások" összértéke pedig 1930 milliárd Ft volt! - (GKI adatok).
A 2003. évi adatok alakulása a következő:
A költségvetési "bevétel": 210 milliárd Ft, a "kiadások" összértéke pedig 600-700 milliárd Ft. (Forrás: GKI).
Megállapítás:
""""A fentiek alapján egyértelmű, hogy a dohányzás következményeként jelentkező "kiadások" lényegesen meghaladják, felülmúlják a dohánytermékek adójából eredő "bevételek" mértékét!"""" A LÉNYEG!
További megállapításuk:
TALÁN AZ "INDOKOK" ALAPJÁN NEM KELLENE, HOGY VÁGYÁLOM LEGYEN A "DOHÁNYZÁS VAGY EGÉSZSÉG VILÁGKONFERENCIA" 1992. ÉVI JELMONDATA:
" ÉPÍTSÜNK EGY DOHÁNYZÁSMENTES VILÁGOT"
10.
Azért ezt te se gondolod komolyan. Légyszíves ne ülj kocsiba, mert károsítod a környezetet és ez nekem plusz pénzbe kerül, ne igyál alkoholt, ne egyél egészségtelenül, sőt, ha véletlenül genetikailag betegségre hajlamos vagy, akkor ne szaporodj.
"10.
Azért ezt te se gondolod komolyan. Légyszíves ne ülj kocsiba, mert károsítod a környezetet és ez nekem plusz pénzbe kerül, ne igyál alkoholt, ne egyél egészségtelenül, sőt, ha véletlenül genetikailag betegségre hajlamos vagy, akkor ne szaporodj."
Teljesen komolyan gondoltam. A te példáiddal nem hasonlítható össze, esetleg az alkohollal, de azt is mértékkel iszom (már ha tök véletlenül megint személyeskedésbe torkollunk...), aminek legalább annyi pozitív mint negatív hozadéka van. Ellentétben a dohányzással aminek csak negatív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!