Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valakinél áruházból való...

Tomoprof kérdése:

Ha valakinél áruházból való távozáskor besípol az a "lopott árú detektor kapu", valóban egyszerűen csak távozhat mintha misen történt volna?

Figyelt kérdés
Rosszul tudom, hogy szabadságjogában korlátozva lenne ha bárki megállítaná? Akár a biztonsági őr is? Mire a rendőrség kiér, sosem tudják meg valóban lopott dolog volt e nála.

2014. máj. 11. 18:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
29%

Minek állnék meg és várnék, mint a balga birka, ha egyszer nem loptam?!Nehogy még én kérjek elnézést, mert szar a kapu!Ha ennyire rosszul működik a rendszer és mégis megállítanának és turkálnának a táskámban, az biztos, hogy olyat írnék a panaszkönyvbe, hogy azt nem tennék be a kirakatba!

Már eleve az bosszantó és megalázó, hogy az ember manapság nem megtisztelt vásárlóként lép be az üzletbe, hanem úgy lesik, kamerákkal, kapukkal apjuk kínjával ezer helyről, mintha hétpróbás tolvaj volna.

Még van néhány "hagyományos" üzlet, ahol az eladók képesek kedvesen köszönni a vásárlónak, ha belép, nem járnak utána, mint a pincsikutya,nem lesik kamerákkal, nem csipognak rá és érdekes, mégsem lopták még szét az üzletet!

2014. máj. 12. 10:54
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat is, de sajnos nem kaptam biztos választ a kérdésemre. "A biztonsági őr feltartóztat". Ezt megtudtam, hogy törvényellenes azóta. Ha fel lök egy őrt, akkor az már más tészta gondolom.

A kérdés változatlan. Valóban CSAK erkölcsi/morális jelzést szolgál a detektor kapu?

2014. máj. 13. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!