Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elzáratom a szomszéd vizét? A...

Elzáratom a szomszéd vizét? A sztori a következő: ahol lakunk most és a szomszéd ház régen egy tulajdonosé volt. Kettéosztotta a telket egy kerítéssel és lett 2 ház 2 udvarral de egy kapuval. ("gyalogosforgalom" meg van oldva a másik irányból nekünk)

Figyelt kérdés

A mi padlásfeljárónk csak az ő udvarából közelíthető meg valamit a garázsunkba is csak az ő udvaráról tudok beállni. Vagyis tudnék ha nem nem lakatolta volna le. De viszont a mi telkünkön keresztül van bevezetve a gáz és a víz az ő telkére. Kérhetem hogy vigye máshol a vizet és a gázt? NEM LEHET normálisan beszélni a szomszéddal mert egy *****!

Gondoltam elzárom a vizét és majd akkor kinyitom ha ő átenged az udvarán....

Szorgalmi jog lepapírozva nincs se az udvar használatról sem a gáz bevezetéséről nincs!

Mi ilyenkor a teendő?

2014. máj. 7. 03:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Birtokvédelem. - De mivel már te is megsértetted, ő is ugyanúgy kérhet. Az önbíráskodás sosem vezet jóra.

Amúgy nem "szorgalmi", hanem SZOLGALMI jogról van szó: szolgáló és uralkodó telek viszonylatában.

2014. máj. 7. 22:46
 12/12 A kérdező kommentje:

Én mivel sértettem meg az ő birtok védelmi jogát?

Nem értem.

2014. máj. 8. 02:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!