Otthonra lehet venni kétcsövű puskát, mint ami a vadászoknak van, hogy lelőjem vele a betörőt? Sörétest gondoltam 12-es kaliberben.
Gondolom boltban csak úgy nem lehet venni, előtte kell a rendőrségtől engedélyt kérni rá. Nem vinném ki a házból soha és csak otthonra kellene. Ez sokba kerül?
Nemrég betörtek a szomszéd utcában egy házba és jól megverték az öreg tulajt, kirámolták a házát. Egy ilyen töltött kétcsövűvel az ágy mellett csak jobban aludnánk.
Vegyél gáz riasztópisztolyt, azt lehet legálisan. És az is hatásos tud lenni. Csak tudd használni!
És ahhoz nem kell engedély, ha csak otthon akarod tartani.
Értem köszönöm! A gumilövedékes puskának és a gáz riasztópisztolynak utána fogok nézni. Gondolom a gumissal is, ha kétszer mellbe vagy inkább fejbe lövöm a betörőt, azt nem köszöni meg.
Nem értem miért kellene Amerikába költözni. Úgy hallottam Ausztriában lehet szabadon tartani kétcsövű vadászpuskát otthonra, betörő ellen. Szlovákiában (ami tőlem kb. 50 km-re van), meg úgy tudom szintén lehetséges puskát tartani engedéllyel és lelőni a betörőt. Gondoltam itt is.
#2: Vagyonőr? :)
Kérdező: otthonvédelmi cél nem létezik. Sportcélra és vadászati célra lehet sörétes puskád.
Gumuis/gáz tényleg szabadon lehet, ezek minden előnye és hátránya mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!