Suggi kérdése:
A párom Magy-Szerb állampolgár én Magy. Szeretnénk Szerbiába költözni, gyereket vállalni. A gyermek vállalást valahogy úgy szeretnénk meg oldani, hogy itt kapjak gyest, családi pótlékot. Jogilag ehetséges e ezt meg oldani úgy, hogy jó legyen?
Figyelt kérdés
A Rendszeres szociális járadékot krónikus betegség,Crohn miatt kapok,és amíg lehet erről nem szeretnék lemondani.Ha a terhesség és az utána járó 2 év le jár akkor már nem olyan fontos.Rendszeresen járok orvoshoz,ezt meg tudom oldani Szegeden is.Még ami fontos,hogy a terhesség alatt végig táppénzen leszek.A lényeg az,létezik e olyan kis kapu ahol megoldhatom a Szegeden szülést,de Szerbiában élést,és ez által jogosultságot szerezni Gyesre,Családi pótlékra és a járadék is maradjon.2014. ápr. 22. 19:29
1/5 anonim válasza:
Ha van igazság a földön akkor nincs. Fizessen neked Szerbia ha ott élsz.
2/5 A kérdező kommentje:
Még nem élünk ott!!Csak szeretnénk egy számunkra igen nehéz dolgot megoldani.Ítélkezni,pálcát törni a másik feje felett a legkönnyebb!Jelenleg ebben az országban a hivatalos 4 órás munka helyett(Betegségemből adódóan nem is volna szabad 4 óránál többet)12-14 et dolgozom azért,hogy albérletet fizessek és éljek.Jelenleg olyan gyógyszereket szedek ami nélkül a kórházba is beköltözhetnék,(pl:imurán)A szervezetem túlterheltsége miatt (munka-munka,stressz)3-szor vetéltem már el.Receptre kaptam,hogy ha gyermeket szeretnék,kevesebb munka,kevesebb stressz.Szerbiába ez megoldható lenne!!Ekkora baj,az hogy mertem kérdezni ilyet????!!!
Nem hiszem!!
2014. ápr. 22. 20:40
3/5 anonim válasza:
Nem baj, hogy megkérdezted, kérdezni szabad. Én nyugodtan válaszoltam. Te vagy idegbeteg mert nem tetszik a válasz.
4/5 anonim válasza:
Vegyük sorra,a párod és majd te is Szerbiában fogtok élni, ott is adóztok majd. De az itteni szociális hálót azért igénybe vennétek!? Csak nekem nem tetszik ez?
5/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat a reakcióm miatt,nem vagyok ideg beteg,és nem egészen van így ahogy írtad mert ez valóban durván hangzik!Mivel a betegségem állandó felügyeletre,kezelésre szorul így minden kép itt magyar országon fizetném a tb magam után.(itt az ellátás ebből a szempontból jobb).
2014. ápr. 23. 05:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!