Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha én itthon magyar országon...

Ha én itthon magyar országon fogyasztok marihuánát, de nem adom el csak én és esetleg a baráti társaságom fogyasztja akkor az szabálysértés, bűncselekmény vagy mi? Tehát a nem terjesztőknek mennyi jár? És legfőkép mi?

Figyelt kérdés
Ne hogy valaki azt higgye, hogy drogos vagyok :) egyszerűen csak érdekel mert ismerek "fogyasztókat". Előre is köszönöm a pontos és értelmes válaszokat.
2009. dec. 22. 12:46
1 2
 11/13 anonim válasza:
14:05 az általad írt link, 18-21 évesekről szól! Mi van az idősebbeknél? Elterelés....
2009. dec. 23. 04:42
 12/13 anonim ***** válasza:
13:25 és 14:05 vagyok.Azoknak sincs elterelés.Maga az elterelés,mint jogi eshetőség szűnt meg.Én 30 vagyok és anno egy lebukásnál én is elterelhettem és akkor már huszonvalahány voltam(szerencsére ma már max kávéval mérgezem magam).Utána érdeklődtem drogtémában jártas ügyvédeknél és mondták,hogy már nincs ez az elterelés semelyik korosztálynál,de a tévé is eléggé foglalkozott vele pár éve(csodálom,hogy nem hallottátok legalább egyszer a híradóban),hogy alkotmányellenes.Ha bővebb infót akartok,keresd fel a TASZ-t ,ott ingyen felvilágosítanak.Az pedig ,hogy a haverodnak adsz át cuccot,aki nincs 18 az súlyosbít,mind azért mert átadsz(az átadás is bűncselekmény,nem csak az eladás),mind azért mert 18 év alatti.Az.hogy te nem vagy 18 enyhítő,de annyira nem,hogy laza ejnye-bejnyével megúszd(az át/eladás mindig szigorúbban ítéltetik,mint a fogyasztás/tartás)de ha mindenképp lebuksz,legegyszerűbb nem elmondani kitől van(így legfeljebb tartással-vagy ha kimutatják vizeletből fogyasztással is-gyanúsítanak),megtagadhatod a vallomást,vagy ha már vallasz,mondhatod,hogy nem szeretnéd elárulni kitől van(nem vagy köteles magadra vagy hozzátartozódra terhelő vallomást tenni),de senkit sem vádolhatsz hamisan(nem mondhatod,hogy az oktogonon a gyrosárus töröktől vetted,mert ha kiderül,hogy mégsem,az hamis tanúzás bűntette).Szerintem,ha nem vagy fogyasztó,baráti szívességbőlne vállald az öszvér szerepét,mert ha lebuksz,nem te fogsz szívni(nem füvet),nem a span,de ha meg lebuksz,nehogy mondj olyan hülyeséget,hogy nem a tiéd,hanem egy havernak viszed,mert ezzel még nagyobb kulimászba mászol bele.
2009. dec. 23. 11:01
 13/13 anonim ***** válasza:

bocs előző vagyok:

"ha lebuksz,nem te fogsz szívni(nem füvet),nem a span" HELYESEN

:ha lebuksz,te fogsz szívni(nem füvet),nem a span

2009. dec. 23. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!