Személyhez fűződő jogok megsértése? Ezzel kapcsolatban
szeretnék kérdezni! AKI TUD SEGÍTSEN, NAGYON FONTOS!
Figyelt kérdés
Én még kiskorú vagyok.Szóval az történt hogy,volt egy barátom,nagyon szerettem,és megkért hogy küldjek magamról neki képeket.(Melltartós,bugyis,de nem teljesen meztelen) képeket. Ő ezeket lementette a telefonjára.Most szakítottunk,csúnyán összevesztünk,és azzal FENYEGET hogy megvannak még a képek.Szóval ha netalántán feltenné őket egy közösségi oldalra,vagy elküldené őket másnak,akkor én őt SZEMÉLYI JOGOK MEGSÉRTÉSÉÉRT FELJELENTHETEM? VAGY EZ ANNAK SZÁMÍT? SEGÍTSETEK KÉRLEK!
Annak számít, de az polgárjogi kategória, tehát nem feljelenteni kell, hanem pert indítani ellene.
Ha 14 éven felüli vagy, akkor már te magad is felléphetsz a személyiségi jogaid védelmében.
2014. ápr. 15. 20:40
2/9 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm. Magyarul akkor fordulhatok rendőrség,bíróság felé az ügyben?
2014. ápr. 15. 20:42
3/9 anonim válasza:
Hát gondolom ja, de szerintem lehet, h meg kéne mondani az illetőnek,hogy gyerekes dolog lenne, bár lehet, hogy akkor meg pont megerősítené benne, hogy ki akarja rakni. De várjunk, ha ilyet csinálna, nem is jelenthettél neki valami sokat. De mondjuk lehet, akkor oszlott el minden, én nemtom, esetleg megcsaltad-e
2014. ápr. 15. 20:54
4/9 anonim válasza:
*de tudom,ez, amit a végére írtam itt most nem is kérdés, de most bosszút állnia ilyenért, hát ez béna:/
2014. ápr. 15. 20:55
5/9 anonim válasza:
Fel is jelentheted meg polgári pert is indíthatsz.
A feljelentéshez mondd hozzá, hogy ISMERETLEN TETTES ELLEN, akkor is, ha hülyeségnek tűnik. Ez nagyon fontos. Mondj el mindent, de tedd hozzá ezt a kifejezést.
A polgári per hátránya, hogy drágább.
2014. ápr. 15. 21:02
6/9 A kérdező kommentje:
Hát igen.. elég gyerekes. Csak nagyon félek,és ezért érdekelt,hogy akkor ez annak számít-e és fordulhatok e rendőrséghez,vagy bírósághoz,mert amúgy a rendőrségen már hírneve van,szóval ha bejelenteném akkor már ismernék,és kitudja,lehet megütné a bokáját.
2014. ápr. 15. 21:02
7/9 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm!!!
2014. ápr. 15. 21:03
8/9 anonim válasza:
Ha még kiskorú voltál a képek készítésekor, akkor még pedofília miatt is feljelentheted, ha közzéteszi; akkor nagyon meg fogja szívni, erre jó, ha figyelmezteted.
2014. ápr. 16. 07:44
9/9 anonim válasza:
utolso nem hinnem, hol pedo az te okostoni...
marha 1xu nem kellett volna kuldeni
masreszt ha neki elkuldted masnak isielkuldhetted elkuldi napiszarra majmmott kirakjak, aztan pattoghatsz
es mi van ha felrakja ? bikinibe se mesz sehova.
mellesleg kb 3x megkerdted mar.
vicc ennyit rinyalsz, nem is csodallom, h beszivat...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!