Támogatnál egy olyan törvényt, hogy a füvezés ne legyen illegális, csak a fű árusítása?
Figyelt kérdés
Tehát, hogyha a rendőr meglátja, hogy valaki füvezik, akkor ne szóljon semmit, de ha fűárusításon kap rajta valakit, akkor büntesse meg és ne legyenek coffeeshopok, mint a Hollandoknál?2014. ápr. 14. 16:17
11/28 anonim válasza:
Amit írtál, azt semmiképp, csak a dealerek forgalmát pörgetné fel. Viszont azt, hogy kontrollált körülmények között, állami szerepvállalással (csak engedély birtokában mehet az árusítás, és erős felügyelet mellett), igen. Aki ma füvezni akar, úgyis meg tudja oldani, csak az változna, hogy nem bűnözők húznának belőle hasznot. Az adóbevétel meg mehetne drogprevenciós célokra, illetve egészségügybe. (Mindezt úgy írtam, hogy sosem próbáltam, és nem is áll szándékomban.)
12/28 anonim válasza:
Nem, én legálissá tenném az árusítást is, 50%-os adóval
13/28 anonim válasza:
kizárólag állami boltokból, létesítményekből, ott is relatív drágán. Be lehetne vezetni valami kártyás dolgot is: van mindenkinek egy mágnescsík kártyája, és mielőtt venne, az eladó ellenőrzi, hogy nem haladja meg a mondjuk heti vagy havi limitet, amit viszonylsg alacsonyra kell állítani! legfeljebb így lenne pozitív hatása
14/28 anonim válasza:
Uruguayban pontosan ezt vezették most be! Regisztrálnod kell , ha füvezel ugyanúgy mint ha belépnél egy szövetkezetbe/szakszervezetbe havonta van egy limit ameddig kiszolgálnak. Hatalmas az adó mértéke. Az állam bevételhez jut. Rengeteg rendvédelmi erőforrás felszabadul , hogy a szervezett bűnözéssel foglalkozzanak ami egyébként is gyengül hiszen nem őket gazdagítja a drogra fordított lóvé
15/28 anonim válasza:
"van mindenkinek egy mágnescsík kártyája, és mielőtt venne, az eladó ellenőrzi, hogy nem haladja meg a mondjuk heti vagy havi limitet, amit viszonylsg alacsonyra kell állítani"
Szerintem felesleges. Viszont ha tényleg így lenne, akkor ezt az alkoholra, cigarettára is érvényessé kéne tenni.
16/28 anonim válasza:
20:54
miért lenne felesleges??? így is elég agyatlan alkoholista van az utcákon nem kell még több drogos is.. el tudod képzelni, hogy bemegy egy ilyen boltba és kér 50deka füvet? és a kiszolgáló boldogan teljesíti? muszály limit
17/28 anonim válasza:
Mint ahogy a száz éves államban is(Colorado) ,megszabták hogy mennyit vehetsz,és ez így jól is van!
18/28 anonim válasza:
Aki sokat akar szívni, az miért ne szívhatna sokat? Szerintem mindenki olyan szert vitethet be a szervezetébe és annyit amennyit akar. Amúgy Ha legalizálnák a füvet, szerinted ki szívna? Azok az emberek akik elvi alapon nem tudatmódosítóznak, akkor se tennék. Akik meg nem, azok valszeg már most is szívnak, vagy isznak. És ami azt illeti, a fű veszélytelenebb mint az alkohol, ez tény. Ennyi.
19/28 anonim válasza:
Kik szívnának füvet azokon kívül akik most is megteszik? Például a gyerekek, akik már jelenleg is isznak meg bagóznak 12-13 évesen annak ellenére, hogy elvileg egyikhez sem juthatnának hozzá.
20/28 anonim válasza:
Ok és ha egy 14 éves most iszik, akkor szerinted mi történne, ha fűhöz is hozzájuthatna? Mivel kétféle tudatmódosítót is kipróbálna, ezért kétszer annyira ártana magának? Ez nem így működik. Emellett, ha valaki csatt részegre teszi magát, annál már sokkal rosszabbat nem csinálhatna magával (fűvel aztán biztos nem). Amúgy sokan akik füveznek, elmegy a kedvük a piától és hidd ell, jobban járnak így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!