Légpuskát otthon ( engedély nélkül ) 16 vagy 18 év felett lehet tartani? Milyet ajánlanátok?
18 felett természetesen. Engedély sosem kellett hozzá (meg nem is fog valószínűleg). Én kezdő, hobbilövöldözésre használatos légpuskának egy Slavia 630 vagy 631-es légpuskát ajánlok. Azokat még megcsinálták, van bennük anyag. És gyárilag 7,5 Joule csőtorkolati energiára vannak gyártva, nem 18 meg 21 J-ról -gánymunkával- leszabályozva, mint a vadászboltokban kaphatók.
Egy nagyon fontos adat van amúgy, amit nagyon meg kell tanulni, ha légpuskákkal foglalkozik itthon az ember: 7,5 J-nál magasabb csőtorkolati energiás légfegyvert magánszemély nem birtokolhat. Ezt egyébként véresen komolyan is veszik, 2013-ban a lövészklubunk két civil tagját is felfüggesztett börtönbüntetésre és több százezer forintos pénzbírságra ítélték a légpuskáik miatt. Mindkettő 30J-os pneumatikus szerkentyű volt. Természetesen le is foglalták őket, és azért az ilyen puskák nem olcsóak, a weirauch-os haver tudom, hogy 170-ért vette.
Szóval a 7,5 Joule-t érdemes betartani.
A légpuska nincs korhoz kötve, nem kell 16 nak lenned hogy használd.
De ez is meg tud ölni, veszélyes is tud lenni.
Én 14 vagyok, csak oda kell figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!