Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha örökbe lettem fogadva es a...

Laktos5226 kérdése:

Ha örökbe lettem fogadva es a nevelöanyam meghalt ki örököl?

Figyelt kérdés
Anyukam meghalt,en egy örökbe fogadott nevelt lánya vagyok,maradt egy ház utana az a kerdesem hogyha nincs edes gyereke csak en(mind nevelt) akkor en örökoltem a lakast?

2014. márc. 30. 11:53
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Még ha lenne is édes gyermeke, akkor is örökölnél egyenlő arányban, kivéve ha van egy másképp rendelkező végrendelet, de az a jelenlegi helyzetet is megváltoztathatja nyilván, de alap esetben te örökölsz úgy gondolom.
2014. márc. 30. 12:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha örökbefogadtak, akkor attól kezdve nem nevelt lánya vagy.

Jogilag az örökbefogadástól kezdve ugyanolyan gyereknek számítasz, mint a biológiai gyerekei lennének.

Öröklés esetén ugyanúgy örökölsz, mint az igazi gyerekei örökölnének, és ha lennének ilyenek, akkor neked ugyanannyi járna, mint nekik.

Ebben az esetben te vagy az örökös (feltéve, hogy nincs végrendelet).

2014. márc. 30. 12:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Eltérő végrendelet esetében is jogosult vagy a köteles részre.
2014. márc. 30. 16:21
 4/4 anonim válasza:

En is igy jartam!

es lett egy hazam!!!!

2015. nov. 9. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!