Mi történik, ha számlára átutalással 100 millió ékezik, de ezt semmi nem indokolná?
Egyszer csak jön az sms, x bank küldi, az ön számlájára ennyi összegben átutalás történt, számlájának az egyenlege xx összeg.
Ilyenkor mi van?
Megy az ember és leemel belőle annyit amennyit tud, mert ugye a teljes össze leemeléséhez legalább egy nap kell, míg a kívánt összeget a helyszínre szállítják, és ezért kell egy nappal előre bejelenteni.
Kérdés feltételezés, de ilyen esetben mit kell csinálni, vagy ki mit csinálna?
És a kérdésnek van értelme? Ismersz olyat aki kapott, vagy netán te kaptál 100 milliót a számlára?
Illetve hiteles az sms? Leellenőrizted, hogy tényleg rákerült a számlára?
itt a kérdések nagy része úgyis csak provokáció, főleg a mai napon, meg kitaláció, én csupán egy kérdést tettem fel, mert ebben az esetben senki állampolgár nem tudná mit csináljon, persze , pusztán okító jelleggel van kin.
de én ki is írtam, nem úgy , mint akik itt direkt provokálni vannak itt.
de miért bűncselekmény, ha valakinek utalnak pénzt?
úgyis annak kell majd adóbevallást csinálnia, aki kapta nem a banki kivonatokkal együtt.
ha meg valaki kapott ennyi pénzt, az az ő számláján van, vagyis az övé, azt csinál vele, amit akar, nem?
van ennek törvényi háttere?
"ha meg valaki kapott ennyi pénzt, az az ő számláján van, vagyis az övé, azt csinál vele, amit akar, nem?
van ennek törvényi háttere?"
Mivel a pénz forrása bizonytalan, nem az övé. Ha nincs jogcím, ami alapján érkezne, úgy az téves utalás, és vissza kell(ene) utalni (illetve jelezni a bank felé aki visszautalja).
"itt a kérdések nagy része úgyis csak provokáció, főleg a mai napon, meg kitaláció, én csupán egy kérdést tettem fel, mert ebben az esetben senki állampolgár nem tudná mit csináljon, persze , pusztán okító jelleggel van kin.
de én ki is írtam, nem úgy , mint akik itt direkt provokálni vannak itt."
Nem igazán vagy te tisztában a "provokáció" fogalmával....
Nekem egy barátom járt így, viszont neki 5 milliót utalt el tévedésből az OTP. Nem volt rest, egy hét alatt elszórta.
Következő hónapban, meg rátették az 5 millió mínuszt neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!