Közig eljárásban, kérelemre indult panaszeljárásban mikor merülhet fel eljárási költség a ket szerint?
pl én panaszt teszek a Fogyvédnél vagy az ÁNTSZ-nél, és ha nincs igazam, válaszolhatják azt, hogy kivizsgálták az ügyet, és 86 ezer Ft eljárási díjat kell kifizetnem?
Hogy van ez?
bíróságon, polgári peres eljárásban egyértelmű, na de közig hatósági eljárásban is?
Azért tettem fel a kérdést, mert ellentétes dolgokat tapasztalok, mintha az adott hatóság éppen aktuális kedvén múlna, hol kitalálja h van eljárási költség, hol meg leírja, hogy "nem merült fel".
hozzáteszem:
Ha fizetős a dolog, az önmagában sérti a tisztességes eljáráshoz való jogot, hát gondolj bele, ki az az épelméjű állampolgár ma Magyarországon, aki panaszt mer tenni, amikor legtöbbször a végeredményt előre lehet borítékolni.
Mindettől függetlenül hangsúlyozom, eddig össze-vissza tapasztaltam, csak jó lenne tudni ezt pontosan, mert így nehéz. Mégpedig azért nehéz, mert vannak olyan ügyek, ahol köteles az állampolgár az adott hatóságnál indítani a panaszt, amely majd II. fokon a bíróságon köt ki, na de lényeg h azt nem tudja kikerülni. Viszont ahogy ezek az ügyek nálunk mennek, hogy a fogyvéd elméletben kimegy X helyre, elméletben ellenőrzést tart (gyakorlatban elteszi a lóvét, hogy szemet hunyjon a dolgok felett), és aztán meghozza a határozatot, hogy márpedig a panaszos a hülye. Ezek után jó lenne előre tudni az esetleges költségeket, mert a végén az ember megszívja még azt is, hogy bejelentést mert tenni valami miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!