Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen hely ne számít közterül...

Milyen hely ne számít közterületnek Miskolcon?

Figyelt kérdés
Filmet szeretnénk forgatni de csak ilyen nagyon amatőrként és én nem szeretnék nagy pénzeket költeni rá ha tudtok olyan helyet ahol lehetne forgatni a szabadban akkor azt nagyon megköszönném ha tudnátok írni :)

2014. márc. 22. 11:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Közterület minden olyan hely, ami nem magánterület (nincs elkerítve, nincs kitéve tábla hogy "MAGÁNTERÜLET, IDEGENEKNEK BELÉPNI TILOS, A BEHATOLÓKAT AZONNAL LELÖVIK!" , nincs sorompó, kordon stb.

Valószínűleg tudok ilyen helyet, bár ez attól is függ, mégis milyen jelenetet kellene rögzítened. Talán tudok segíteni.

2014. márc. 22. 11:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi lenne a témája a filmednek?Ha valami természetfilm akkor kimész Lillafüredre vagy Tapolcára és a kutya se fog hozzád szólni ha filmezgetsz.
2014. márc. 22. 11:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Sok ilyen hely van, ahogy az egyes írta, én nem ezért írok.

Figyeljetek, hogy március 15-én érvényes lett egy törvény, mi szerint csak olyanokat fotózhatsz / videózhatsz le, akik ELŐRE ( tehát a videó elkészülése előtt ) beleegyeztek. Mindegy, hogy szereplő vagy csak a háttérben áll, a lényeg, hogy csak a beleegyezésével lehet. Hülye egy törvény, de mindegy. Egyébként ha nem egyezik bele, nem megy el és ti levideózzátok, akkor azért komoly pénzeket kérhet kártérítésként

2014. márc. 22. 11:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Akik szerepelelnek benne azok már beleegyeztek de amúgy a jelenethez igazából mindegy milyen csak az kell hogy látszódjon hogy szabadban van
2014. márc. 22. 12:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok :) Tudok itt sok ilyen területet, ha érdekel, megdumálhatjuk. Mi is szoktunk néha-néha filmezni, és ezek a helyszínek már "levizsgáztak" :)
2014. márc. 22. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!