Járna nekem kötelesrész vagy bármilyen örökség?
Nemrég tudtam meg,véletlenül, hogy apám meghalt.Már régen meghalt, csak erről engem "elfelejtettek" értesíteni.(Volt más családja is).De mivel vérszerinti gyermek vagyok, úgy gondolom, ez így törvénytelen.Érdemes lenne vajon utána menni a dolognak? Jogosult lehetek bármiféle örökségre?Ha adósság maradt utána, azt is örökölhetem?
Nem volt rossz egyébként a kapcsolatunk.Csak sajnos életem során kb 3-szor láthattam....
Ha esetleg az lenne a helyzet, hogy valahogy megoldotta a kitagadást, de arra nem volt alap, akkor mi a teendő?
Nem tudom, jól gondolom-e, de én úgy hiszem, ha a másik családjából nem is értesítettek a halálhíréről, hivatalból akkor kellett volna értesítsenek, nem? Hogy a francba lehetséges, hogy annak ellenére, hogy vér szerinti gyermek vagyok, nem értesítettek hivatalból sem?Tehát gondolom, hivatalos személynek csak kellett volna értesítenie a hagyatékiról, nem?Itt valami nagyon nem stimmel, jól gondolom?
Valaki megütheti a bokáját, ha én elkezdek utánajárni a dolognak, igaz?
halál időpontját kell megtudnod
elég annyit tudni, hogy melyik év és melyik hónap
ez alapján meg tudod keresni adott közjegyzőt, aki foglalkozott üggyel annak idején
ha nincs végrendelet, akkor leszármazó (tehát te is) örököl
ha volt végrendelet, akkor meg kötelerészt kapsz
utólag is lehet örökölni, igaz macerás
tulajdonjogi igények nem évülnek el soha
közjegyzők néha nem néznek utána alaposan ügynek
általában ez úgy megy, hogy megjelent, ismert örökösöket megkérdezi közjegyző, hogy tudnak-e más lehetséges örökösről, rokonról stb. - TEHÁT ITT A MÁSIK CSALÁD HAZUDOTT A KÖZJEGYZŐNEK, erről van szó
(ez amúgy bűncselekmény, hamis tanúzás...)
tehát ki kell deríteni mikor halt meg
aztán irány közjegyző
az előkeresi hagyatékátadó végzést (jogerőst)
ott lesz minden bele írva
neked azt kell bizonyítani, hogy valóban az apád volt az elhunyt (születési anyakönyvi kivonat plusz személyi igazolvány)
hajrá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!