Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » MIlyen jogon gombolnak le...

MIlyen jogon gombolnak le rólunk 300 ezret, hogy anyu felvásárolta apu házrészét?

Figyelt kérdés
Igazságtalannak tartom, szerintem jogtalan az egész rendelet v mi ez, főleg, h nincs is miből kifizetni....
2009. dec. 15. 20:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
olyan jogon, hogy fent hozzák a törvényeket. joguk van mindenhez, ennyi.
2009. dec. 15. 20:05
 2/12 anonim ***** válasza:
65%
Hogy több jusson magas körökben sok milliós (milliárdos) végkielégítésekre! Választások után ez a gárda nagy ívben repülni fog, de puhára akarnak esni. Nekünk HÁROMSZOR kellett ugyanazért a rossz házért örökösödést kifizetni, oda jutottunk, hogy több százezer adósságunk van már rajta. És a tető a fejünkre szakad. Ilyen mocskos világban élünk.
2009. dec. 15. 20:15
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A világon mindenütt van ingatlan-átruházási adó,nemcsak Magyarországon.Ha anyukád megvette apukd házrészét,ős annak tulajdonosa lett.A tulajdonszerzés pedig illetékköteles.Nemcsak akkor,ha mástól veszel ingatlantde pl. ha a házastársadtól örökölsz,akkor is.

Ez mindenütt így van.ezért nem a kormány a hibás sem a magyar jog.

2009. dec. 15. 20:27
 4/12 anonim ***** válasza:
91%
Barátoméknál is ugyan ez volt. Csak náluk először nem tudódott ki,meg el is felejtették. Később többet kellett visszafizetni.
2009. dec. 15. 20:31
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ilyen tényleg mindenhol van, bár én sem értem, h miért.

De valami volt egyszer a fókuszban, h itthon túl magas, és beszéltek erről azzal, aki illetékes a témában, az meg csak jött azzal, h ez meg van határozva és sajnálja, közben látszott rajta, h tök nem érdekli, h ez mennyire jogos, vagy sem.

2009. dec. 15. 21:11
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj bele, én hogy megszívtam 4 éve. Anyu lakását az én nevemre vásárolta meg, hgoy ne kelljen majd nekem örökösödési illetéket fizetnem, ha ő neadjisten meghalna.

így befizettem a "sima" illetéket a vásárlás után, 500 ezer forintot.. erre másfél, vagy két éve (nem tudom pontosan) eltörölték az örökösödési illetéket.. ERGO: kidobtam félmilliót az ablakon... Rohadjanak meg.

2009. dec. 15. 22:55
 7/12 anonim ***** válasza:
51%

"Rohadjanak meg."

hát igen... megpróbált átverni állambácsit és ráfaragtál... csúnya, gonosz állambácsi...

mellékesen hangoztasd csak a dolgot nyugodtan... egyszercsak kapsz egy vagyonosodásit, ahol megkérdezik, hogy vajon miből is van tenéked lakásod? és akkor vagy nem mondasz semmit és kifizettetik veled a lakás árának adó és járulékterhét, plussz késedelmi kamat, plussz büntetés, mintha eltitkolt jövedelem lenne, vagy azt mondod anyuci vette nekem és akkor az ajándékozási illetéket, plussz kamat, plussz büntetés kell befizetned.

szerintem maradj inkább csöndben...

2009. dec. 16. 15:13
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
utolsó, te rólad csak úgy ragyog az irigység:)
2009. dec. 16. 15:17
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Miről beszélsz te szerencsétlen utolsóelőtti? Épp azt írom, hogy mi BEFIZETTÜK a félmillát! Amúgy tényleg süt rólad az irígység.. szegénykém. Neked nincs lakásod??
2009. dec. 16. 16:52
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy olvass értelmezve: Anyám magának vette a lakást, csak azén nevemre.. és becsengettük az illetéket. Hogy miből vettük? minket aztán vizsgálhatnak. Apám meghalt, és a nagy házat le kellett cserélni egy kisebb lakásra...
2009. dec. 16. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!