Kell még szülői felügyelet?
Idén májusban töltöm be a 18-at. A barátommal már többször terveztük azt, hogy elmegyünk szórakozni, akár kicsit tovább, pontosabban 23 óra után is. Anyukám minden gond nélkül beleegyezett, mivel a barátomat ismeri és bízik benne. A barátom 23 éves. A nagymamám viszont szinte soha nem enged el, mivel állítólag van egy olyan törvény, hogy 18 éven aluli személyek esetén 23 óra után közterületen csak szülővel tartózkodhat. Próbáltam ennek a törvénynek többször is utána nézni, viszont erre vonatkozólag csak 16 illetve 14 éven aluliakra vonatkozó törvényt találtam.
Most akkor, hogy én csak májusban leszek 18, rám is vonatkozik valami ilyen törvény? Vagy hogy tudnék ennek pontosabban utána nézni?
"viszont erre vonatkozólag csak 16 illetve 14 éven aluliakra vonatkozó törvényt találtam"
Ezeket mutasd, légy szíves. Szerintem félreértettél valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!