Házkutatás - Simon ügy? Azért ez nem durva? Avagy mit is lehet találni egy házkutatáson? és mi ennek a kontrollja?
Tehát:
Leginkább azt szeretném érzékeltetni, hogy mennyire a mögöttes szándék a lényeg, aztán ehhez képest lehet a bizonyítékokat gyártani, igazgatni, formálni, stb.
Most nem?
Hát gondoljon valaki bele! Kimennek házkutatni 8-10-en, és lám, mit találnak? Nyilván, amit akarnak, na meg amit magukkal visznek, összefoglalva: ami az ügy céljait szolgálja, máskülönben az illető joggal léphetne fel indokolatlan rendőri zaklatás miatt, azaz már csak emiatt is "találniuk kell" vmit.
mi a jogi garancia arra, hogy ha már eleve vkit félre akarnak tenni az útból, akkor nem pont a házkutatást végzők "találják" azt, ami úgy pont a képbe illik, hogy legyen ok pl az előzetesre?
Ki tudja ezt ellenőrizni?
De mostz komolyan! Vagy a konkrét ügytől elvonatkoztatva: gondolj bele, betörnek hozzád, mint a banditák 10-en éjjel, neked esélyed sincs pl hogy kamerára vedd a házkutatást, mert simán nem engedik, és még "akadályoztatás" címén valahova oda is bilincselnek, na most ezek után, ki a fene tudja utólag bizonyítani, hogy mégis mi az amit tényleg ott volt, és mi az, amit ők vittek oda? Szépen megszületik a lefoglalási jegyzőkönyv, és utólag aztán képtelenség bebizonyítani, hogy márpedig az az X dolog nem is volt ott. Sőt, ha ezt felhozod, még téged csesznek meg, amiért a "rend őreit" hamisan vádolod, mert ahogy említettem, bizonyítékod eleve nem is lehet.
Tehát? Mi a megoldás erre?
MIELŐTT KIÍRSZ VALAMIT ÉS VÁDASKODSZ OLVASS EL ODA ILLŐ DOLGOKAT!
"amivel biztosítani
lehetne a házkutatás tisztaságát!"
A házkutatáson részt vehet a védőd, illetve hatósági tanút kérhetsz. Az erre történő nyilatkozatod megtétele után lesz házkutatás. Ha kérsz egy hatósági tanút akkor az utcáról behoznak egy ismeretlen és független embert, aki végig nézi az egész házkutatást!
na ismét sikerül a naiv többséget félrevinni pár nem valós infóval.
tehát, fussunk neki még egyszer: a magyar jogban abszolút nem kötelező a tanú alkalmazása egy házkutatáskor, erre ezeregy okból találhatnak kifogást, és tök simán megteszik tanú nélkül is, és utána aztán a jó isten döntse el, mit "találtak".
és hogy képzelgek? na nem ... egyszer én magam is voltam szenvedő alanya egy házkutatásnak (gyorsan hozzá teszem, kb 2 hét múlva kiderült h tök alaptalanul, és az ég világon semmit se találtak, pedig baromira akartak, mert nagyon rám voltak kattanva), és kérlek szépen éjjel 2-kor betrappolt 8 okos, szétcseszték a lakást úgy mintha bombát dobtak volna be, és amikor ügyvédet vagy tanút akartam volna hívni, csak finoman közölték h kuss van, nincs ügyvéd. Hát ennyit a gyönyörű magyar jogállamiságról.
Ezek után elég nehéz ám velem elhitetni, h minden olyan szépen, szabályosan zajlik ... De igazad van, a naiv tömeg megeszi ezt is, ahogy sok egyebet is. (fokozzam még? a lefoglalt dolgok közül valamilyen oknál fogva aztán több is "eltűnt", amikor "mindent" visszaadtak, mert kiderült, h hatalmas baromság volt az egész kreált ügy ... na ez még hab a tortán az egészre, de szal ezt akarod még fokozni és még szélsősíteni? -...ayayyyy)
Kedves kérdező, neked üldözési mániád van!
De akihez kimegy a rendőrség annak van vaj a füle mögött. Én meg azért fizetem az adót, hogy menjenek is ki és a kell tüntessék el az emberek köréből ahogy csak tudják. Egyáltalán nem fogja védeni senki sem a bűnözőket, csak a másik tolvaj....
Nagyon is jól csinálják azok a rendőrök.
igen, ezzel egyetértek, adót én is rengeteget fizetek. de feltételezem, nem arra szánod az adódat, hogy érdekkörök sérelmei miatt kreált, ügyekben elnyomozgasanak az amúgy nem létező ügyben. vagy igen?
úgy alapból meg én is azt gondolom, viszont azt nem, hogy paranoid lennék, mert egy dolog képzelegni, na meg egy másik, ha vmit tényszerűen átél az ember.
na tessék, hát ez egyre jobb!!!!!
most meg egy csomó biankó afrikai útlevelet "találtak" tökömtudja kinek a lakásán (nyilván Simon munkatársa lehet csak), így ez király módszer arra így a választási hadjáratban, hogy aki nagyon útban van, annak a nevére majd kitöltenek egyet, és máris mehet a letartóztatás és lejáratás.
Csak mondjuk az is igaz, h egy kicsit is értelmesebb humán egyed, ilyeneknek sztem nem dől be, és inkább erősíti a fidesz elleni ellenszenvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!