Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A reklámtörvény szerint egy...

A reklámtörvény szerint egy termék reklámjában szabad név szerint megemlíteni és gyengébbnek nevezni egy konkurens terméket?

Figyelt kérdés
Amiről eszembe jutott, az a Tide mosópor reklámja, és megemlítenek név szerint egy másik mosópor márkát, a Bonux mosóport. Először azt hittem, valamit rosszul hallottam.
2009. dec. 14. 17:42
 1/5 anonim ***** válasza:
nem tiltott...
2009. dec. 14. 17:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Ismételgetés a tudás anyja! Ha a körítésre nem is figyelnek, a név majd ott visszhangzik a fülükben, mikor állnak a polc előtt :DDD
2009. dec. 14. 18:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad. Valoszinu a Tide azert csinalhatta megis, mert esetleg a ceguk megvette a Bonuxot is, igy a sajatjat fikazza, csak reklamfogas, hogy a masikat eladhassa.

Allitolag Klapka csinalta azt hogy legyartatott egy "Hagyomanyos mosopor" nevu termeket, aztan reklamozta, arulta 1 darabig, majd szetperelte a tobbi mosoporreklamost.

2009. dec. 14. 18:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Jaja, én is erre gondoltam, csak nem tudom.:)
2009. dec. 14. 18:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Én emlékszem a hagyományos mosóporra!!!! Gyerekként láttam a piacon, rusnya zöld dobozra emlékszem és nagy fekete betűkre. Szerintem onnantól használják a reklámokban, hogy "másik" mosópor :)
2009. dec. 14. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!