Szabadság kiadása, helyesen van így?
Ha nem értettem félre, folyamatos munkarendben dolgozol, akár csak én (tömegközlekedés).
Nekem is csak egy teljes hétvégém van, a többi szabadnapomat hol így, hol úgy adják ki. (1 hónapra előre megkapom a beosztást, amin némileg változtathatok (3 szabadnap-csere, hétvégét csak hétvégével, hétköznapot hétköznappal, 1 teljes hétvégének meg kell lennie (Munka Törvénykönyve előírja)).
Na de a lényeg: a szabadság. Azt bizony úgy vehetem ki, hogy nem számít milyen napra esik hétfő-e, vagy vasárnap, az számít szabadnapnak, amit a beosztásom annak ad. (Így viszont azokat nem számolják bele a szabiba.) Tehát ha elmegyek egy hét szabadságra, és azon a héten a kedd és a péntek szabadnapok lettek volna - az 5 napot jelent.
Ha pedig azon a héten szabad a hétvégém és mondjuk a kedd, akkor megúsztam 4 nappal.
Ez így megy 20 éve, ha becsaptak vele, rendesen becsaptak...
Azt értem, hogy a főnököd beleszámolja az amúgy beosztott hétvégéidet, de a nem beosztott hétköznapjaidat is?
(Kell lenni olyannak, mert ha dolgozol hétvégeken, akkor szabad hétköznapoknak is lenniük kell. Hacsak nem fizetik ki túlórában.)
Ami szabadnap lenne, azt szvsz nem számolhatná bele, de lehet, hogy a szerződésetek eltér ettől. Kérdés csak, hogy eltérhet-e?
Ez egy ingyenes jogsegély szolgálat. Foglalkoznak munkajoggal is. (e-mail, telefon, személyesen is)
Tőlük talán biztosabbat tudsz meg. Egy-két napon belül válaszolnak. (próbáltam már)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!