Nyílpuska, íj, tartása milyen feltételek közt törvényes?
Nem engedélyköteles, viszont közbiztonságra különösen veszélyes eszköz.
Vagyis ha valahova viszed akkor csak elcsomagolva szállíthatod.
Csak magánterületen, a telek tulajdonosának engedélyével használhatod. Viszont ezek után minden további nélkül.
Megfelelő csomagolással bárhol szállíthatod. Az hogy mi a megfelelő csomagolás az eléggé szubjektív dolog.
Általában közbiztonságra különösen veszélyes eszközöknél elég az ha nem tudod pillanatok alatt "használatra készen előrántani", tehát lehetőleg ne felajzottan a hátadon hordjad egy tegez társaságában.
Egyébként ebből a szempontból nem mindegy hogy csigás íj, nyílpuska vagy csigás nyílpuska. (a kérdésed és a hozzászólásodban nem egyezik az említett eszköz) Ugyanis közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül a "felajzott íj és a nyílpuska" (ezt szó szerint idéztem) Tehát elvileg ha nem egy felajzott íjjal van nálad, akkor kézben is viheted csomagolás nélkül.
Viszont véleményem szerint jobb a békesség és nem felajzva (mondjuk csúnya is lenne ha így szállítanád, nem lenne hosszú életű) egy ilyen táskában minden további szállíthatod magaddal akárhol.
Ilyesmi tokom van nekem is.
Úgy tudom felajzva kell tárolni, akkor mindenki leenged-felajz-leenged-felajz műveleteken végigmegy, ha elmegy lőni?
"Én is így tudom, hogy csigás íjat nem kell felajzani csak a többit."
Nem fel,hanem le,és az íjon nem húr van (az a gitáron van) hanem ideg.Egyébként a csigás íjat a táskájában lehet szállítani,és a vesszőket is el kell csomagolni,mert az is kkve.A
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!