Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 2,5 éve vagyok közmunkán!...

Thcdual kérdése:

2,5 éve vagyok közmunkán! Meddig húzhatják még hosszabbításokkal? Ha nem vállalom, baj lesz-e a 2014-es törvények szerint?

Figyelt kérdés

2,5 éve RABSZOLGA VAGYOK !!!!

A szerződésemet minden lejárta

"UTÁN-ELŐTT!!!!" megszakítják 1-2 napra,aztán vigyorogva teszik

elém az "újjjjjabbat" úgy,hogy

megsem kérdeznek !!!! Ja és még

annyit,ha van ez az "egy-két" nap

és hétköznapra esik,akkor

elvárják,hogy menj szépen dolgozni, "MAJD" kiveheted

CSÚSZTATÁSBA!! Ezzel meg az a

gond,hogy arról a csúsztatásról is a

munkáltató (BAJA VÁROS

ÖNKORMÁNYZATA-POSTÁZÓ!!!!!!)

dönt ! Az utolsó pedig az a kérdés,hogy ez RABSZOLGASÁG-e

vagy visszautasíthatom a

hosszabítást végre,vagy tűrjek

mint egy igás barom????? És ennek

lesz a 2014. évi törvények szerint

bármi következménye ??? Bocs,van még valami ! A "RENDES

SZABADSÁGOM" az utolsó 3

hónapra (2013 decembertől 2014

februárig) 5 nap volt és azért is

veszekednem kellett,hogy

kivehessem az utolsó héten (most) ! Na ha ez nem

bűncselekmény,akkor mi? Lehet

attol tartanak,hogy nemtudják

vigyorogva aláiratni az újjjjjabbbb

szerződésüket ??!!ELÉG VOLT!!!! :(

#HOSSZABBÍTHATJÁK #KÖZMUNKÁT?
2014. febr. 27. 15:43
 1/9 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerűen. Te nem vagy rabszolga, mivel a közmunkaprogramban való részvétel nem kötelező jellegű. A munka jelenleg még jog, nem kötelesség. Egész egyszerűen nem mész be dolgozni többé. Ha szerződésed van, azt egyoldalúan felmondod. Ennyi. Ja, és azzal a lendülettel keresel magadnak egy másik, normális munkahelyet.
2014. febr. 27. 16:32
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem menj dolgozni, keres normális munkát nem kötelező a közmunka.

Én 10 éve alig voltam szabin nem 3 hónap miatt rinyálj.

2014. febr. 27. 19:55
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem a szabadságom miatt "RINYÁLOK", hanem a miatt hogy a szerződésem UTOLSÓ napjaira vettem ki és még így is veszekedtem kellett,pedig a közmunkásnak (legalább is nálunk) az elején elmondják,hogy nem fogják kifizetni a maradék szabit!Munkát pedig nem találok,de nem is a közmunkával van bajom,hanem a jelen munkahelyemmel ahova kirakott a közcélú iroda!Mondjak fel,azaz nem írom alá a 21.!!!! hosszabbításomat ez miatt,vagy mit tegyek?Sajna nem ismerem a jogaimat ez ügyben és még mindíg nem vagyok előrébb!! KÖSZ A VÁLASZOKAT!
2014. febr. 28. 09:55
 4/9 A kérdező kommentje:
MOST oldódott meg a probléma!Jó,ha tudja MINDENKI,hogy a közmunkát,amit a munkaügyi központok felajánlanak KÖTELES vagy elfogadni,egyébként nem foglalkoznak veled egy évig,illetve még a nyilvántartásukból is kivesznek,csak FEJLÉC maradsz!Egy év után újra regisztrálás alá kerünsz és csak AKKORtól kapod az EGYÉBB juttatásokat (fht,szoc.juttatás stb...)!A közmunka HOSSZABÍTÁST NEM VAGY KÖTELES ELFOGADNI!És ez 100%!Azért mondom,hogy ez így van,mert kockáztattam és nemet mondtam 2,5 év után!Semmilyen gond nincs belőle!Papírok a kézbe,"KÖZÖS MEGEGGYEZÉSSEL!!!" és irány a munkaügy!!! ENNYIT SZERETTEM VOLNA CSAK HOZZÁFÜZNI!REMÉLEM MÁSNAK IS HASZNOS LESZ,AKI EBBEN A CIPŐBEN JÁR!!!MÉGEGYSZER KÖSZ A KOMMENTEKET!!
2014. febr. 28. 11:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Semmi esély, hogy a végén kifizessék a bennmaradt szabikat? Erre pályáztam volna, egy 4 hónapos szerződés után a pénz jobban esne pár szabadnap, lesz utána bőven :(
2014. febr. 28. 12:24
 6/9 A kérdező kommentje:
Szerintem nem fizetik ki,de ezt kérdezd meg nyugodtan a munkaadóktól!Nem vesztesz semmit.Nekem már előre leszögezték,hogy nem lesz kifizetve,ahogy már írtam!Sajna ez nálunk így ment,de lehet máshol nem így van!!!
2014. febr. 28. 20:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Kérdeztem, csak választ nem kaptam rá, sajnos a munkaügyes nagyon nincs képben a munkáját illetően, nem tanulta, csak protekciós és sorra rontja el a dolgokat.
2014. márc. 1. 13:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Utánna néztem!Ha megmarad a szabi és nagyon veszekszel,ki kell fizetniük!
2014. márc. 2. 20:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Köszi, remélem így lesz.
2014. márc. 3. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!