Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki rúghatnak e ezért iskolámbó...

Ki rúghatnak e ezért iskolámból, feljelenthet e a tanár?

Figyelt kérdés

Múlt héten történt az incidens, van egy facebookos osztály csoportunk, ahova szoktunk feltenni dolgokat, van hogy vicces képeket, van hogy tan anyag. Az egyik tanárunkkal kapcsolatban volt egy kép amit az osztály társam tett ki : "itt van a xy unokahuga aki 497 pontot ért el az érettségin", természetesen vicc volt a dolog mivel a képen egy félelmetes nagy szemöldökű ember volt.Kommenteltünk többen is én leszedtem egy képet a tanár facebookjárol és rávágtam az ember fejét egy mellette lévőre nyilván valóan látszik, "írván még közös képük is van" A tanár egyik óra után mondta, hogy töltsünk fel valamit a csoportba az iskolai "osztály termi laptopon", és meglátta a képet teljesen kiakadt, a barátomnak azt mondta hogy szarrá verethetné, de inkább kirúgatja, meg hogy férgek vagyunk illetve szidott minket. Amellett, hogy ez a barátunk facebook fiókja volt, ez egy zárt csoport amiben semmi köze, hogy mi miről beszélünk, mégis megnézte, semmilyen becsületsértő dolgot nem írtunk oda, tehát vicc volt az egész. Ő azóta azt mondta hogy polgári pert indít " mert együtt focizik, Pécs legjobb ügyvédével" becsületsértés miatt, és magántanulók leszünk mert kirúgnak.

Mit lehet csinálni ilyenkor, mert igazából semmi jogsértő dolog nem történt (szerintem) !?

2014. febr. 18. 14:14
1 2 3
 11/28 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Valószínűleg nem fog kirakatni benneteket, de ez legyen tanulópénz a számotokra. Attól, hogy én kiteszek egy képet az oldalamra, még te nem vagy feljogosítva arra, hogy azt letöltsd és továbbhasználd. A Nemzeti Galériában sem akaszthatod le a képet a falról, pedig ott is nyilvános... Azt meg egy életre tanuljátok meg, hog az interneten, legyen az bármilyen titkos vagy zárt csoport, csak olyan dolgot tesztek közzé, amiért bármikor, bárhol vállalod a felelősséget.
2014. febr. 18. 15:03
 12/28 A kérdező kommentje:
Ezek után,tényleg meggondolom hogy mit hogyan,és hova írok
2014. febr. 18. 15:24
 13/28 anonim ***** válasza:
23%
Remélem szarrá szopatnak.
2014. febr. 18. 16:12
 14/28 anonim ***** válasza:
0%

"mivel a képen egy félelmetes nagy szemöldökű ember volt"

nem ő volt véletlenül?

[link]

csak mert ismerős a sztori, és szerintem most simán kirúghatnak titeket

2014. febr. 18. 16:15
 15/28 A kérdező kommentje:
Nem nem ő az
2014. febr. 18. 16:44
 16/28 kovpet ***** válasza:
88%

"Mindenki nevetett a dolgon"

Nekem úgy tűnik, hogy mégsem mindenki.

Viszont egy biztos: az nevet igazán, aki utoljára nevet.

Ez nem te leszel.

2014. febr. 18. 16:49
 17/28 A kérdező kommentje:
Az is lehet, én semmi rosszat nem csináltam ma napig tudom az ő szenélyu kultuszának a gondja ez
2014. febr. 18. 16:53
 18/28 kovpet ***** válasza:
88%

"én semmi rosszat nem csináltam"

Te most tényleg nem érted, hogy mi a baj azzal, hogy kigúnyolsz és megalázol másokat a hátuk mögött?

2014. febr. 18. 16:56
 19/28 A kérdező kommentje:
látom nem nagyon érted, itt semmilyen megalázás nem volt, gúnyolni meg miért ne, jogunk van a tanárainkat kigúnyolni egymás között, vagy épp kritizálni
2014. febr. 18. 18:23
 20/28 anonim ***** válasza:
78%

Jogilag elég kacifántos lenne ebből bármi komolyat kisütnie, de ha mégis valami csoda folytán sikerülne akkor ti meg jöhettek azzal, hogy "szarrá verethetné, de inkább kirúgatja, meg hogy férgek vagyunk"

Remélem érted miért ezt a mondatot ragadtam ki.

2014. febr. 18. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!