Hogyan ígényelhetek családi pótlékot?
18éves vagyok. és szeretném, ha havonta én kapnám meg a családi pótlékot, nem pedig anyukám.
nappalin tanulok még.
Ha egyháztartásban élsz anyukáddal akkor szerintem ez nem lehetséges.
Nem tudom miért te akarod a családit, mert ugye ez nem kólára, cigire és drogra van vagy akár mekire, hanem a mindennapos fentartásodhoz, amibe bele tatozik a rádesö víz, villany egyéb díj is. Ha nem vagy egy háztartásban vele akkor mindenképpen vagy neked, vagy a gyámodnak kell kapnia.
Saját jogon is megigényelheted, ha :
- nem laksz azonos lakcímen szüleiddel ill. azzal a személlyel, aki jelenleg kapja utánad a családi pótlékot
- nem rendelkezel rendszeres jövedelemmel
- anyukád írásban lemond a családi pótlékról
Az igénylőlapot az OEP weboldaláról tudod letölteni vagy a magyarorszag.hu oldaláról is.
A lakcímkártyád fénymásolatával igazolod, hogy más lakcímen laksz.
Javaslom, hogy ügyintézés előtt hívd fel a MÁK (Magyar Államkincstár) telefonos ügyfélszolgálatát, ott pontosan megmondják majd a teendőket, mit kell majd beküldened, milyen címre, stb...
19:31-nek
Családi pótlékkal nem foglalkozik sem az osztályfőnök, sem az iskolatitkár, sem az iskola...
Semmi közük hozzá!!!
CSALÁDI pótlék a neve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!