Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez már zaklatásnak minősül?...

Ez már zaklatásnak minősül? Esetleg járt már valaki hasonlóan?

Figyelt kérdés
A történet ott kezdődik, hogy az exemet töröltem a facebookon az ismerőseim közül. Még aznap bejelölt, de nem igazoltam vissza. Azóta 10-szer tette ezt meg. Ami még zavaró, hogy küldött üzenetet is és a munkatársaimnak is irogat, hogy addig fog odajárkálni hozzám bemutatkozni amíg újra ismerősök nem leszünk. Egy munkahelyen dolgozunk, de nem egy munkakörben, tehát semmi keresni valója nem lenne az én részlegemen.
2014. febr. 2. 15:57
 1/2 anonim ***** válasza:
Igen, zaklatás. Közöld vele világosan, hogy ez téged zavar és ha nem fejezi be, akkor feljelented. Egyébként miért nem tiltod le facebookról?
2014. febr. 2. 18:55
 2/2 anonim ***** válasza:

Jó, amit az 1-es írd, de büntetőjogilag még nem nagyon értelmezhető (már ha ez a célod). A facebookban nem vagyok otthon, nem tudom azon mire lehet "kényszeríteni" a másikat, vagy hogyan lehet háborgatni. De.

Persze jelezd neki, hogy csúnyán beavatkozik a magánéletedbe és mellőzze ezt a jövőben.

Aztán ha bizonyíthatóan és rendszeresen beavatkozik magánéletedbe, mindennapi életviteledbe azért, hogy rendszeresen vagy tartósan háborgasson akkor tegyél feljelentést a Btk. 222.§-ban foglalt zaklatás vétsége miatt.

A (3) bek. a volt élettárs (ex) miatt súlyosabban rendeli büntetni. Addig tessék bizonyítékot gyűjteni és felkészülni, hogy ha nem oldod meg (láttatod be vele felnőttként) akkor mehetsz a rendőrségre, bíróságra, miközben ő még mindig ugyanott dolgozik.

Bejelölt-nem jelölt be...inkább az utolsó két sort mérlegeld, miután már ittál egy fröccsöt a lelki békéért.

2014. febr. 3. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!