Elvehetik azt az autót szüleim tartozása miatt, ami teljes mértékben az én nevemen van?
Figyelt kérdés
Én vagyok a tulajdonosa illetve az üzembentartója is. Nem is ér olyan sokat max 500ezret. Szerencsére nem fenyeget az a veszély, hogy elvegyék, mert a fizetéséből vonják apukámnak és már egészen rendeződni látszik az egész (egyébként 6éve tartó) helyzet, de ha tegyük fel (ne legyen így) jönnének tegyük fel lefoglalni, jogilag elvehetik? 18 természetesen elmúltam, azért kérdem mert szeretnék megnyugodni.2014. febr. 2. 15:36
1/3 anonim válasza:
Ha az autó a tiéd, akkor az a tiéd, más tartozásáért nem vihetik el.
2/3 anonim válasza:
Ha egy háztartásban éltek, akkor lehet komplikálni, de ettől még a magántulajdon magántulajdon (még ha manapság az állam ezt egyre kevésbé is ismeri el).
Az adósság akkor lesz a tiéd, ha megöröklöd. Mert az adósságot is ugyanúgy örökli az ember, mint a házat.
3/3 anonim válasza:
"Mert az adósságot is ugyanúgy örökli az ember, mint a házat."
Ezt is hányszor kell még elmondani. Az örökösök csak a hagyaték értékéig felelnek az adósságért, és azt is csak ha nem utasítják vissza az örökséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!