Mikor évül el a priuszom, mikortól kaphatok tiszta erkölcsit ha illegális szoftverhasználatért pénzbüntetést kaptam tárgyalás mellőzésével? Lehet-e kérni az adataimnak a rendőrségi rendszerből való törlését, vagy az most már örökre benne marad?
Elkaptak 1 rendbeli illegális szoftverhasználat miatt és tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést kaptam. Rabosítottak a kihallgatás után, fénykép, ujjlenyomat.
Kérdésem az, hogy az ítélet jogerőre emelkedése után és a büntetést kifizetését követően mennyi idővel kerülök ki a rendszerből, ha kikerülök egyáltalán. Valamint ha erkölcsit kérek, szerepel-e rajta hogy büntetett előélet, illetve az, hogy miért kaptam.
Külföldi állásra jelentkeznék egy elég komoly nemzetközi céghez, nem tudom, elbukhatok-e ezen? Az ítéletről még nem kaptam jogerőre emelkedési papírt.
Köszi a segítséget.
Ha rabosítottak, akkor van priuszod. Az pedig sose évül el.
Külföldön mindig kérdés, hogy bűntetlen előéletű-e vagy? Ez esetben ez nem áll meg.
Egyes rosszul írja. Egyébként amíg nem jogerős az ítélet, addig hogy kerülne bele a bűnügyi nyilvántartásba, hogy elítéltek?
Az erkölcsi bizonyítványban egy-egy bűncselekmény nem örökre fog szerepelni, hanem meghatározott szabályok szerint idővel kikerül belőle minden, kivéve az el nem évülő bűncselekményeket. Ilyen pl. a háborús bűncselekmény.
Ha nem indiszkréció, akkor milyen szoftver használatából lett ilyen ügy és hogyan ellenőriztek? Ha privátban megírod, azt is megköszönöm.
Azota fordultak a dolgok - es mar annak is jopar eve. A kuria ugy dontott hogy a rendorseg figyelmen kivul hagyta a minimalis osszegre vonatkozo jogszabalyt es ezert megszuntette az ugyet, torolt minden tetelt, buntetest, es visszakaptuk a gepeket meg a penzt. (Valojaban a rendornek koszonheto, aki tul nagyot akart fogni, es minel tobb embert bemartani. Igy az osszeg elaprozodott a vegere, de azzal mar nem torodott. )
Azota mar kikertem kulfoldon az erkolcsimet, semmi nincsen benne.
Tobben kerdeztek, hogy hoztam ossze. Sehogy, semmi extra, normal cuccaim voltak, ami nektek is. Volt egy blogom tobb sraccal egyutt. Az egyik srac betett egy cikket a kuruc inforol (megvertek ket mentost, aki balesethez sietett) amiben egy fazonnak az elerhetosegei voltak. A fazon meg beperelet mindenkit, aki kitette a cikket. Pechunkre minket is. Na most jon a poen, a hulye rendor - ugy gondolta, mivel a cikk az 8 perccel a kuruc infora kirakas utan jelent meg nalunk - tok veletlen - akkor mi vagyunk a kuruc info, es majd o megnyeri a lotto ototst. Ezert is vetett be mindent amit ki birt talalni, 3 oras kihallgatas, zsarolas, fenyegetes. Aztan a vegen csak rajott hogy bezony benezte, mert csak harom egyetemista szorakozott egy blogon.
En meg hulye fejjel jeleztem fele hogy ennek lesznek jogi kovetkezmenyei, karteritesi per formajaban. Es innentol az eredeti vad/szakertoi kerdesek kiegeszultek azzal hogy akkor van-e illegalis szoftver a gepeken.
Ilyen windows xp, meg office, total commander (amirol kiderult hogy a rendor is hasznalja, krekkelt verzioban) meg csomo antik szar baszta a csoruket. Jatekokbol a Sims vitte meg a palmat, mert sok kiegeszito volt, es mindet kulon tetelnek vettek. Es ha volt egy program zip-ben, es melle kicsomagolva, az is 2 tetel volt. Az igazsagugyi szakerto meg jo fej volt, latta hogy itt bezony lyukra futas van, es igyekezett tompitani a szopofaktort.
Amit jo tudni, hogy konyvekkel, filmekkel nem foglalkoztak. Mert az csak 10 fonel nagyobb tarsasagban megnezve torvenyserto. De meg a dameon tools-on is porogtek.
Ez meg 12-ben volt. Ez volt az utolso csepp a poharban, a kulfoldre koltozes elott. Neha gondolkoztam, hogy irok a rendornek es megkoszonom, azt amit elertem az o inspiralasa miatt azota idekint. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!