Legalizálnád a közvetlenül kamaszkor előtti kisfiúk kiherélését, ha ő maga választja azt, hogy egyházi kórustag akar lenni és ezért vállalja ezt?
Régebben volt ilyen, főleg Olaszországban, kamaszkor előtti 10-11 éves fiúkat kiheréltek, emiatt különleges, magas hangjuk maradt felnőtt korukra is, és az egyház szárnya alatt a kor átlagemberéhez képest egész jó életük lehetett kórustagként.
A mai Magyarországon legalizálnád azt, hogy hogyha egy 10 éves fiú tudja magáról, hogy pap vagy ilyen kóruséneklő akar lenni és vállalná ezt a kasztrálást akkor legális legyen?
"Alapból minden papot kiheréltetnék kortól függetlenül. Ha úgy se használhatják akkor minek nekik."
Akkor jobb ha kivesszük az agyadat.
Koromnál érettebb 10éves voltam, de még így is képtelen lettem volna ilyen felelősségteljes döntés meghozatalára. Itt még kisgyerekekről van szó, akik ezért nem tudnak hosszútávú döntéseket meghozni, átlátni és értelmezni a dolgokat. Arról ne is beszéljünk, hányuknak marad ez meg felnőtt korára. 10éves simán befolyásolható, könnyen ráveszik, ha azt akarják.
Régen tényleg volt ilyen, igaz akkor is illegális volt, a szülők csináltatták meg, a gyereknek nem volt beleszólása. A halálozás 50% felett volt.
Egyébként a stand-up-os KAP is pap akart lenni, aztán most mégis nős és gyereke van. Még számtalan ilyen eset van.
Aki ilyenre gondol, azt herélném ki, de aztán meg is etetném vele...
Egy 10 éves fiú honnan tudja, hogy később mi akar majd lenni? És egyébként, ezzel kb tönkretennék a gyerek életét... meg hagyjuk már... főleg a mai világban kórustag? Az emberek kezdenek rájönni, hogy nem kell ide vallás meg templom meg hasonlók...-.-
(Ez az én véleményem, nem kell lepontozni... de ha Te abból örömet szerzel [és no-life kocka vagy], akkor csak nyugodtan)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!